Το GReat Kouzina...πήγε Νορβηγία!

{
}
Τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας, διαμορφώνεται ένα νέο γαστρονομικό τοπίο, μετά την ανακήρυξη του προγράμματος για τη Νέα Διεθνή ταυτότητα της Ελληνικής γαστρονομίας με τον τίτλο “GReat Kouzina”.
 
To πρόγραμμα έχει ως στόχο να δοθεί Διεθνής ταυτότητα στην Ελληνική γαστρονομία, καταξιώνοντάς την παγκοσμίως. 
 
Το “GReat Kouzina”, στηριζόμενο στις βασικές αρχές του, προωθεί τη μαγειρική με χρήση αγνών, υγιεινών και πάντα Ελληνικών προϊόντων, συμβάλλοντας εύστοχα στην αναγνωρισιμότητα της Ελλάδος και της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας στο εξωτερικό. 
 
image
 
Η παρουσίαση του “GReat Kouzina” έγινε στο Παγκόσμιο συνέδριο WACS 2014, που πραγματοποιήθηκε στο Stavanger της Νορβηγίας 2 έως 5 Ιουλίου 2014. Μια πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ενώ φορέας υλοποίησης ήταν η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
 
Εκεί, οι πρεσβευτές της ελληνικής κουζίνας, παρουσίασαν τις γευστικές τους προτάσεις, αναδεικνύοντας παράλληλα την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας, μέσα από τις γεύσεις και τα αρώματά της με ένα μοναδικό τρόπο! 
 
Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος κέρδισε και θα φιλοξενήσει τον Απρίλιο του 2016, το επόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο WACS όπου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 12 εως 16 Απριλίου 2016, κατά το οποίο 2.500 Αρχιμάγειρες από όλο τον κόσμο θα γνωρίσουν τα Ελληνικά προϊόντα και την αξία της Ελληνικής γαστρονομίας από κοντά. 
 
Η Συγκεκριμένη διοργάνωση είναι υψίστης σημασίας για τον Τουρισμό αφού θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε και να προβάλουμε τα τοπικά προϊόντα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Μέσω του WACS 2016, η Ελλάδα όχι μόνο θα κερδίσει μια σημαντική και δυναμική προβολή αλλά κέρδισε και ένα σπουδαίο στοίχημα...
 
Απέδειξε ότι πάνω στην Γαστρονομία οι Έλληνες έχουν ιστορία!
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ