Andy Warhol Edition

Η Absolut συνεργάζεται για ακόμα μία φορά με τον Andy Warhol

{
}

«Art is what you can get away with» - Andy Warhol

Η Absolut γιορτάζει τη δημιουργικότητα, την pop art και τη συνεργασία της με τον Andy Warhol μέσα από τη δημιουργία μιας μοναδικής συλλεκτικής έκδοσης, της Andy Warhol Edition η οποία μεταμορφώνει τον αυθεντικό πίνακα που δημιούργησε o Andy Warhol ειδικά για την Absolut το 1986 σε ένα μοναδικό μπουκάλι, διαθέσιμο και στην Ελλάδα!

 

Το 1986, ο Andy Warhol ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης που δημιούργησε ένα αυθεντικό έργο τέχνης για την Absolut λέγοντας: «Αγαπώ αυτό το μπουκάλι, θέλω να κάνω κάτι…». Από τότε, η σουηδική vodka έχει συνεργαστεί με χιλιάδες πρωτοπόρους καλλιτέχνες και δημιουργούς, συμπεριλαμβανομένων των Keith Haring, Damien Hirst, Louise Bourgeois, Annie Liebovitz - και πιο πρόσφατα με τους Spike Jonze, Swedish House Mafia και Icona Pop.

 

Η συγκεκριμένη συλλεκτική έκδοση, αποτελεί φόρο τιμής στη συνεργασία της Absolut με τον Andy Warhol – μία συνεργασία που δίνει το έναυσμα για την μακροχρόνια δέσμευσή της Absolut με την τέχνη και τη δημιουργικότητα. Ο αυθεντικός «Αbsolut» πίνακας του Andy Warhol μπορεί να βρίσκεται σε ένα μουσείο αλλά το μπουκάλι αυτό φέρνει το έργο τέχνης του Andy Warhol κοντά σε όλο τον κόσμο.

 

Andy Warhol Art Exchange από την Absolut

Mε αφορμή την κυκλοφορία της νέας συλλεκτικής έκδοσης Andy Warhol Edition η Absolut προσκαλεί άτομα από όλο τον κόσμο να αφήσουν ελεύθερη τη δημιουργικότητά τους και να λάβουν μέρος στο Andy Warhol Art Exchange – τη μεγαλύτερη ανταλλαγή τέχνης στο διαδίκτυο! Στο absolut.com/artexchange οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα έργο ψηφιακής τέχνης το οποίο στη συνέχεια θα ανταλλάξουν με έναν άλλο συμμετέχοντα από όλο τον κόσμο. Εκεί μπορεί να βρει κανείς διασκεδαστικά και εύκολα στη χρήση εργαλεία για τη δημιουργία έργων τέχνης που μπορούν να μετατρέψουν τον καθένα σε καλλιτέχνη! Το site δέχεται επίσης τις περισσότερες μορφές εικόνων, περιλαμβάνοντας αυτές που έχουν «ανέβει» στο Instagram, το Facebook και το Twitter.

 

Το Andy Warhol Art Exchange πραγματοποιείται από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, ενώ οι ανταλλαγές γίνονται στο τέλος κάθε μήνα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ηλικία πάνω από το νόμιμο όριο για την κατανάλωση αλκοόλ.

 

Ο Michael Hermann από το ίδρυμα Andy Warhol δήλωσε «Το ίδρυμα καλωσορίζει το λανσάρισμα της Andy Warhol Edition και με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι ένα ποσό από τα έσοδα θα προστεθεί στο κληροδότημα του ιδρύματος από το οποίο έχουν δοθεί σχεδόν 250 εκατ. $ σε επιχορηγήσεις στηρίζοντας σύγχρονες εικαστικές τέχνες. Παρόλο που η προφανής επιρροή του Andy Warhol είναι «ανεξέλεγκτη», συγχαρητήρια στην Absolut που «εμφιάλωσε» τη δημιουργικότητά του!».

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ