Γλυκίσματα... μεθυστικά

7ο Σεμινάριο Γαλλικής Ζαχαροπλαστικής

01/03
{
}

Με μεγάλη χαρά σας αναγγέλουμε το επόμενο σεμινάριο γαλλικής ζαχαροπλαστικής, με τον διάσημο Chef Pâtissier Laurent Moreno.

 

Λίγα λόγια για τον Laurent Moreno : Υπεύθυνος Πρέσβης γαστρονομίας και δημιουργός για το Grand Marnier Πέρασε από τους διασημότερους «ναούς» της γαλλικής γαστρονομίας: Δεξί χέρι του διάσημου Pierre Hermé στο Ladurée και στο Fauchon, Maison Dalloyau, La Tour d’Argent (*** Michelin) FLO PRESTIGE Hotel Majestic, Cannes Στα 16 του ξεκίνησε να γίνει ζαχαροπλάστης. Πολύ γρήγορα όμως κατάλαβε ότι για να αναπτύξει την τέχνη του και την γεύση του έπρεπε να ταξιδέψει. Ξεκίνησε λοιπόν ο δικός του «δρόμος της ζάχαρης», με πρώτο σταθμό για μερικά χρόνια τα επιδόρπια του Hôtel Majestic, στις Κάννες.

 

image

 

Επόμενος σταθμός στο Παρίσι, όπου μια πόρτα του ανοίγει, στο άδυτο της γαστρονομίας, το εστιατόριο La Tour d'Argent. Και η αναζήτηση της γνώσης συνεχίζεται, επόμενος «ναός» Fauchon, όπου συναντάει τον Pierre Hermé. Δίπλα του εμβαθύνει την τέχνη του, και τον ακολουθεί μετά στην Ladurée. Στη συνέχεια εργάζεται στην Maison Dalloyau με τον Chef Pâtissier Pascal Niau, MOF, και τελοιοποιείται στην τέχνη της σοκολάτας, και στην συνέχεια, παράλληλα με μια πάντα ανοδική πορεία, επί σειρά ετών είναι καθηγητής σε μια από τις διασημότερες σχολές γαλλικής ζαχαροπλαστικής, την σχολή Bellouet Conseil, μια από τις σημαντικότερες σχολές ζαχαροπλαστικής της Γαλλίας.  Από τον Νοέμβριο του 2014 είναι πρέσβυς γαστρονομίας για την Grand Marnier, και ταξιδεύει ανά τον κόσμο, για να μεταφέρει την τέχνη του. Είναι δημιουργός 8 βιβλίων ζαχαροπλαστικής. Έχει λάβει μέρος συχνά στην περίφημη παγκόσμια έκθεση γαστρονομίας Sirha. Ταξιδεύει συνεχώς σε Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Ελβετία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Ρωσία, Ταϊβάν… Και έρχεται επιτέλους στην Αθήνα, να μας δείξει λίγο από την τέχνη του Φιλοσοφία του: Ένα γλύκισμα πρέπει να είναι όμορφο πριν αποδειχτεί νόστιμο. Πότε; Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, 17.00 έως περίπου 20.30 Που; Μα φυσικά στο Sofitel Athens Airport Τι θα μας δείξει; Τρεις μεθυστικές συνταγές.

 

Σεμινάριο στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν πιστοποίηση παρακολούθησης.

Πληροφορίες, κρατήσεις θέσεων Τηλ: 210-60 17 650, inpotas@otenet.gr,

Κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο 45€.

Φοιτητικό εισιτήριο, 40€

Άνεργοι Ο.Α.Ε.Δ. 20€

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ