Σαρλότ με παγωτό σοκολάτας

{
}
Υλικά
  • 1/2 κιλό παγωτό Carte d' Or σοκολάτα από το Carte D' Or La Gelateria 1.8lt  

 

Για τη βάση

  • 8 αυγά
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. κακάο
  • 100 γρ. κορν φλάουρ

 

Για την κρέμα

  • 400 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά
  • 30 γρ. κονιάκ ή μαύρο ρούμι
Μερίδες 6 - 8
Προετοιμασία 1 ώρα και 30΄ Αναμονή 5 ώρες και 30΄ Ψήσιμο 12΄ - 15΄

Διαδικασία

 

Βάση

Βάζουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα, με το σύρμα, έως ότου γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200º C  και καλύπτουμε με λαδόκολλα δύο λαμαρίνες ή ταψιά 30x40 εκ. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά στον κάδο κοσκινισμένα το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τους κρόκους, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μοιράζουμε το μείγμα στις δύο λαμαρίνες και το απλώνουμε πάνω στις λαδόκολλες έτσι ώστε να έχει πάχος 1 εκ.

Ψήνουμε ένα-ένα τις βάσεις στο φούρνο για 12 - 15 λεπτά, έως ότου ροδίσουν. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε ταυτόχρονα, σε διαφορετικά ράφια, επιλέγοντας τη λειτουργία του αέρα. Ομως, σε αυτή την περίπτωση, στα μισά του ψησίματος αλλάζουμε θέση στις δύο λαμαρίνες.

Βγάζουμε τα μπισκότα, τα αφήνουμε να κρυώσουν όπως είναι για τουλάχιστον 1 ώρα. 

 

Κρέμα

Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μπεν μαρί, ίσα να μαλακώσει. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι 200 γρ. από την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας με μια κουτάλα, έως ότου λιώσει. Περιμένουμε μερικά λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος και εν τω μεταξύ χτυπάμε (με τον αυγοδάρτη μέσα σε ένα μπολ ή στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, με το σύρμα) την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (150 γρ.) μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Την ενσωματώνουμε στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να σταθεί για τουλάχιστον 4 ώρες. Θα πρέπει να αλείφεται.

 

Συναρμολόγηση

Περίπου 30 λεπτά προτού σερβίρουμε το γλυκό, μοιράζουμε την κρέμα στις δύο βάσεις και την απλώνουμε σε λεπτή στρώση. Τυλίγουμε την κάθε βάση σε σφιχτό ρολό, ξεκολλώντας την παράλληλα από τη λαδόκολλα πάνω στην οποία ψήθηκε. Στερεώνουμε κάθε ρολό τυλίγοντάς το με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Καλύπτουμε με μεμβράνη μια ειδική φόρμα για σαρλότ ή ένα μπολ. Βγάζουμε τα ρολά από το ψυγείο και τα κόβουμε σε φέτες. Ανάλογα με τη χωρητικότητα του σκεύους μας, υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούμε 20 – 24 φέτες. Καλύπτουμε με αυτές τη βάση και το εσωτερικό της φόρμας μας. Γεμίζουμε με το παγωτό Carte D' Or σοκολάτα και καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού με τις υπόλοιπες φέτες. Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά. Για να το ξεφορμάρουμε, βουτάμε στιγμιαία τη φόρμα σε καυτό νερό και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε προαιρετικά με λίγες φράουλες ή τρίμματα σοκολάτας.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ