Τούρτα παγωτό σε στρώσεις

{
}
Υλικά
  • 300 γρ. παγωτό  Carte D' Or σοκολάτα από το Carte D' Or La Gelateria 1.8lt 
  • 200 γρ. παγωτό Carte D' Or βανίλια από το Carte D' Or La Gelateria Muffin
  • 500 γρ. παγωτό Carte D' Or στρατσιατέλα τζιαντούγια 

 

Για το παντεσπάνι

  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο
  • 5 αυγά
  • 125 γρ. ζάχαρη

 

Για το σιρόπι

  • 250 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. ρούμι μαύρο
Μερίδες 8
Προετοιμασία 33΄ Αναμονή 30΄ Ψήσιμο 8΄ - 10΄

Διαδικασία

 

Παντεσπάνι

Κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι σε ένα μπολ. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ (με το σύρμα), έως ότου γίνει ένα πολύ αφράτο και λευκό μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε λίγα-λίγα τα κοσκινισμένα υλικά ανακατεύοντας παράλληλα απαλά με μια κουτάλα.

Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω της ένα παραλληλόγραμμο τσέρκι διαστάσεων 22x22 εκ. Απλώνουμε μέσα στο τσέρκι το μισό από το μείγμα σε πάχος 1 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και ψήνουμε για 8 - 10 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσουν.

 

Σιρόπι

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά (από τη στιγμή που αρχίσει ο βρασμός). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτουμε το ρούμι.

 

Συναρμολόγηση

Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε ένα ταψάκι πάνω στην οποία έχουμε ακουμπήσει το τσέρκι. Σιροπιάζουμε εμ το μισό σιρόπι. Από πάνω απλώνουμε το παγωτό Carte D'Or σοκολάτα ώστε να είναι ισόπαχο. Κάνουμε το ίδιο με το παγωτό βανίλια. Πιέζουμε προς τα κάτω να ενωθούν οι στρώσεις. Καλύπτουμε με το άλλο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και απλώνουμε το υπόλοιπο παγωτό. Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ