Σοκολατένιο φετίχ

(Air) Max στη σοκολάτα

{
}

Ο Joost Goudriann είναι ένας καλλιτέχνης με αναμφισβήτητη αίσθηση του χιούμορ. Το τελευταίο του έργο, μια σειρά από 10 ζευγάρια Air Max της Nike φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από σοκολάτα, το αποδεικνύει. Αλλά η αίσθηση του χιούμορ δεν του πιστώνεται μόνο για αυτό. 

 

image

image

image

 

Ο γνωστός Ολλανδός καλλιτέχνης έχει στον κύκλο του πολλούς φίλους, φανατικούς των sneakers, που ξοδεύουν μια περιουσία για πανάκριβα παπούτσια. Όταν αναρωτήθηκε με ποιο δώρο θα ενθουσιάζονταν, ποιο δώρο θα μπορούσαν να τους κάνουν οι σύντροφοί τους για τα Χριστούγεννα ή για του Αγίου Βαλεντίνου, η απάντηση ήρθε αυθόρμητα στο μυαλό του: δημιούργησε μια σειρά από σοκολατένια Air Max, τα οποία, εκτός από εξαιρετικά ως ιδέα, είναι φτιαγμένα με τέτοια λεπτομέρεια, που φαίνονται ανάγλυφα μέχρι και οι ραφές τους. 

 

image

image

 

Χαράς ευαγγέλια για τους φανατικούς και τους συλλέκτες... όμως ο καλλιτέχνης βρήκε τρόπο να αποδείξει πως η τέχνη του, εκτός από εμπορεύσιμο είδος, είναι και τροφή για σκέψη: το κάθε έργο συνοδεύεται από ένα συμβόλαιο το οποίο υποχρεώνει τον αγοραστή του να το φάει, αναιρώντας κάθε σκέψη για ένα ακόμα Air Max στη συλλογή...

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ