Ο πλάστης αλλιώς

Να φας και το πιάτο!

{
Φωτογραφίες WILLEM DE KOONING ACADEMY & PIET ZWART INSTITUTE
}

Οι φοιτητές του Piet Zwart Institute δίνουν άλλη διάσταση σε ένα απλό αντικείμενο της κουζίνας.

Ονομάζεται Rollware και έχει σχεδιαστεί από τους Joanne Choueiri, Giulia Cosenza και Povilas Raskevicius, φοιτητές του προγράμματος Masters of Interior Architecture & Retail Design (MIARD) του Ολλανδικού Ινστιτούτου Piet Zwart στο Ρόττερνταμ και παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Design του Μιλάνου (Milan Design Week 2013).

 

image
image

 

Το Rollware μοιάζει με έναν απλό πλάστη για ζύμες, αλλά δεν είναι. Έχει σχεδιαστεί με μεγάλη προσοχή, έχει κοπεί με λέιζερ και διατίθεται σε σετ των 3 τεμαχίων, ώστε να εξυπηρετεί 3 λειτουργίες: η πρώτη, προφανής: να ανοίγει τη ζύμη. Η δεύτερη εξίσου: να αποτυπώνει επάνω της τα κομψά του σχέδια. Η τρίτη λειτουργία είναι να δίνει απευθείας στρογγυλό σχήμα, το οποίο στη συνέχεια μπορείτε να το μετατρέψετε σε μπολ ή πιατέλα.

 

image
image

 

Στη συνέχεια, ψήνετε στο φούρνο το βρώσιμο πιάτο σας, το αφήνετε να κρυώσει λίγο, το γεμίζετε με μεζεδάκια, σαντιγί και σοκολάτα ή ό,τι άλλο έχετε ετοιμάσει (κατά προτίμηση όχι πολύ σουπέ) και έχετε μια εξαιρετική και απείρως πιο νόστιμη εναλλακτική στα αντι-οικολογικά πιάτα μιας χρήσης. Δεν ξέρω για εσάς, εμείς, πάντως, περιμένουμε εναγωνίως να βγει στην παραγωγή!

 

image
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ