Κι όμως, γίνεται!

Σοκολάτα που δεν λιώνει

{
}

Η εταιρεία Modelez ετοιμάζεται να παρουσιάσει την πρώτη σοκολάτα που αντέχει στη ζέστη.

Γνωρίζετε την Mondelez International; Αν το όνομα δεν σας λέει πολλά, σίγουρα σας λένε κάτι τα εμπορικά σήματα που έχει στην κατοχή της, όμως η Cadbury, τα μπισκότα Oreo, η Toblerone και η Milka. Η εταιρεία έχει γίνει τον τελευταίο καιρό θέμα συζήτησης και για έναν ακόμα λόγο: ανακοίνωσε πως πρόκειται σύντομα να λανσάρει σοκολάτα ανθεκτική στη ζέστη, η οποία θα μπορεί να πωλείται στην Αφρική και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, όπου οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι σταθερά πολύ υψηλές.

Η εταιρεία κάνει έρευνες εδώ και μια δεκαετία, σύμφωνα με τον Lawrence MacDougall, πρόεδρο της εταιρείας για την Ανατολική Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική, αν και δεν έχει ακόμα προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία του λανσαρίσματος ή λεπτομέριες γύρω από το προϊόν. Το μόνο που ανέφερε είναι πως θα λύσει το πρόβλημα της Mondelez και άλλων εταιρειών στην υποσαχάρια Αφρική, όπου οι άνθρωποι ψωνίζουν σε ανοιχτές αγορές, και τα προιόντα είναι συχνά επί ώρες κάτω από τον ήλιο.

Σε συνέντευξή του, o κ. MacDougall είπε πως η νέα σοκολάτα, της οποίας την πατέντα η εταιρεία παρουσίασε πέρυσι, μπορεί να σταθεί σε περιβάλλον 40ºC χωρίς να υγροποιηθεί και πρόκειται να παρουσιαστεί και σε μορφή προϊόντος αρκετά σύντομα.

 

Και αν ανυπομονείτε να γευτείτε τον νέο αυτό τύπο σοκολάτας, ίσως θα πρέπει να ταξιδέψετε ως τη Μέση Ανατολή για να την δοκιμάσετε: το νέο προϊόν, όποτε κι αν παρουσιαστεί επισήμως στην αγορά, πιθανότατα θα πωλείται μόνο σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, δηλαδή στις αγορές όπου το πρόβλημα των υψηλών θερμοκρασιών και η ταυτόχρονη έλλειψη ψυγείων κρατάει χαμηλά τις πωλήσεις σοκολάτας και συναφών γλυκισμάτων.

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά και ο πρόεδρος της εταιρείας «Αν πάει κανείς σε μια ανοιχτή αγορά στο Λάγος (Νιγηρία), δεν βρίσκει πολλά ψυγεία. Τα δίκτυα των σούπερ μάρκετ σε αυτές τις περιοχές διευρύνονται χρόνο με το χρόνο, όμως εμείς θέλουμε να κινηθούμε γρήγορα».

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ