Καλή ιδέα

Έναν καφέ για το δρόμο

{
}

Ένα οικολογικό, επαναχρησιμοποιήσιμο και πολύ κομψό κύπελλο καφέ ζητά τη συνδρομή όλων για να μπει σε παραγωγή. 

Για τους περισσότερους νέους σχεδιαστές, το design των σύγχρονων προϊόντων, για να θεωρείται καλό, θα πρέπει, εκτός από όμορφο, πρωτότυπο ή εντυπωσιακό, να είναι ανθεκτικό και να αντέχει στο χρόνο. Υπό αυτό το πρίσμα, το Αυστραλιανό brand Charlwood Design δημιούργησε μια ανακυκλώσιμη, κομψή και σύμφωνη με τις επιταγές της αειφορίας εναλλακτική λύση στα κυπελλάκια καφέ μιας χρήσης, για λογαριασμό του πελάτη τους Uppercup

 

Το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί είναι ένας τύπος πλαστικού χωρίς BPA, ώστε να διασφαλίζεται πως το προϊόν δεν θα είναι εύθραυστο, όπως το κεραμικό ή το γυαλί. Το διπλό εξωτερικό περίβλημα έχει γίνει από πλαστικό τύπου tritan και έχει ενωθεί με υπερηχητική συγκόλληση με το κύπελλο, εμποδίζοντας την απορρόφηση οσμών ή γεύσεων. Όσο για το καπάκι του, είναι περιστρεφόμενο ώστε με ένα γύρισμα να αποκαλύπτει την εγκοπή από την οποία πίνουμε τον καφέ, και με ένα δεύτερο γύρισμα να μπορεί να ξανακλείσει, εμποδίζοντας ενδεχόμενο ατύχημα. 

 

image

 

To uppercup σχεδιάζεται και κατασκευάζεται στην Μελβούρνη της Αυστραλίας και διατίθεται σε 2 χρώματα (εκρού και μαύρο) και 2 μεγέθη (240 ml και 350 ml). Το project ανέβηκε μόλις πριν λίγες μέρες στο pozible.com, ένα crowdfunding site μέσω του οποίου πολλά φιλόδοξα projects βρίσκουν πόρους για την υλοποίησή τους. Μπορείτε κι εσείς να κάνετε τη μικρή ή μεγάλη δωρεά σας εδώ.

 

Οι φωτογραφίες (© albert comper) ανήκουν στην Uppercup.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ