Το duffin της έριδος

{
Φωτογραφίες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΑΡΟΥΣΟΣ
}

Το συμβαίνει με αυτό το υβρίδιο μεταξύ μάφιν και ντόνατ; 

Μετά το cronut, το σύμπλεγμα ντόνατ και κρουασάν που έκανε πάταγο στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι, ένα νέο ζυμαρένιο γλυκό-υβρίδιο κάνει την εμφάνισή του, αυτή τη φορά στη Μεγάλη Βρετανία.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Independent, η Bea Vo, ιδιοκτήτρια φούρνου στο Bloomsbury, εξεπλάγην την προηγούμενη εβδομάδα όταν είδε την δυο ετών δημιουργία/ καινοτομία της να κατοχυρώνεται από την εταιρία Rich's Products, προμηθεύτρια ζαχαρωδών προϊόντων της πασίγνωστης αλυσίδας καφέ, Starbucks.

 

image

 

Η εν λόγω δημιουργία είναι το duffin, ένας συνδυασμός μάφιν και ντόνατ. Το κεϊκ-ψωμάκι με την κολλώδη υφή ψήνεται, ύστερα εμβαπτίζεται σε βούτυρο και έπειτα πασπαλίζεται με ζάχαρη. Η Vo μάλιστα ενισχύει τη γεύση του με ενέσεις από μαρμελάδα σμέουρο.

 

Οι δύο συνταγές, αυτή που κυκλοφόρησε πριν μερικές ημέρες στα Starbucks και αυτή της κας Vo, μοιάζουν πολύ μιας και περιέχουν υλικά όπως το μοσχοκάρυδο, το ξινόγαλα και τη μαρμελαδένια γέμιση. Μάλιστα, την ώρα που τα Starbucks χαρακτηρίζουν το duffin ως την «τέλεια δημιουργία», η Vo ανησυχεί μήπως η αλυσίδα τής απαγορέψει τη διανομή του γλυκού υβριδίου στους τέσσερις φούρνους που διαθέτει. Η δε Starbucks, έχοντας κατοχυρώσει τη δημιουργία της στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν μοιάζει να πτοείται από μια απλή φουρνάρισσα...

 

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ ζητήσαμε από τον φίλο μας Βαγγέλη Δαρούσο που ζει στο Λονδίνο να επισκεφθεί ένα κατάστημα Starbucks να δοκιμάσει και να φωτογραφίσει το Duffin. «Είναι αφράτο. Το εξωτερικό του μοιάζει με τον λουκουμά που τρώμε στην Ελλάδα. Νόστιμη λιχουδιά», μας περιγράφει.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ