Η επιστήμη είναι cool

Φρέσκο παγωτό σε 1,5 λεπτό!

{
}

Μέχρι να πεις φράουλα ή σοκολάτα είναι έτοιμο!

Τι μπορεί να φτιάξει κάποιος στην κουζίνα σε 90 δευτερόλεπτα; Οι επιλογές που σας έρχονται στο μυαλό είναι σίγουρα ελάχιστες και οπωσδήποτε δεν περιλαμβάνουν το παγωτό... Κι όμως. Μια ευφάνταστη Αμερικανίδα, η Robyn Sue Fisher είχε την ιδέα του ολόφρεσκου παγωτού, το οποίο δεν είναι προ-παγωμένο και φτιάχνεται τη στιγμή που γίνεται η κάθε παραγγελία. Για να υλοποιήσει την ιδέα της, σχεδίασε μια μηχανή που παγώνει τα υλικά -σημειωτέον, όλα φρέσκα, χωρίς συντηρητικά, ενισχυτικά γεύσης, σταθεροποιητικούς παράγοντες κ.λπ.- σε χρόνο κυριολεκτικά d/t.

 

image

 

Η ιδιαίτερη αυτή μηχανή χρησιμοποιεί υγρό διοξείδιο του αζώτου, ένα ασφαλές φυσικό στοιχείο που κατεβάζει τη θερμοκρασία των υλικών ως -321 βαθμούς Fahrenheit, δηλαδή περίπου -196.100°C -μιλάμε για πολύ κρύο, άρα δικαίως οι δημιουργοί την ονόμασαν Brrrr! Ο Brrr αποτέλεσε τη βάση για την εταιρεία Smitten και το πολύ νόστιμο -όπως λένε οι δεκάδες fans που αυξάνονται διαρκώς- παγωτό της.

 

image

Η κυρία Robyn Sue Fisher από τη συνέντευξή της στο CNN.

 

Κι αν αναρωτιέστε πότε και που μπορείτε να δοκιμάσετε Smitten, θα πρέπει να ταξιδέψετε ως την California: οι υπεύθυνοι της εταιρείας μας ενημερώνουν μέσα από την ιστοσελίδα τους πως η μηχανή δεν είναι για πούλημα, και πως δεν ενδιαφέρονται -όχι ακόμα τουλάχιστον- για franchising.

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ