Βιβλίο Guinness

Ο ναός της σοκολάτας (κυριολεκτικά!)

{
}

Ποιος είπε ότι οι ζαχαροπλάστες δεν είναι -με τον δικό τους τρόπο- καλλιτέχνες;

image

 

Η Qzina Specialty Foods είναι μια εταιρεία για επαγγελματίες στο χώρο της ζαχαροπλαστικής, πελάτες της οποίας είναι μεγάλες αμερικάνικες και καναδικές αλυσίδες εστίασης, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, αλλά και επαγγελματίες σεφ. Αν και έχει περισσότερα από 30 χρόνια στο χώρο, η κίνηση που την έκανε γνωστή παγκοσμίως ήταν η απόφαση του βασικού σεφ της, Francois Mellet, να φτιάξει το μεγαλύτερο γλυπτό από σοκολάτα στον κόσμο και να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες. 

 

image

image

image

image

 

Το γλυπτό είχε τη μορφή του ναού του Kukulkan στο Chichen Itza, αρχαίο ιερό των Mayas. Το τεράστιο έργο ζύγιζε περίπου 9 τόνους και ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ από το 2010 κατά τουλάχιστον 3 τόνους. Το έργο δημιουργήθηκε με την ευκαιρία των 30στών γενεθλίων της εταιρείας, και τη συνεργασία του Mellet με το διάσημο Γάλλο patissier Stephane Treand και την υποστήριξη μιας μικρής ομάδας ατόμων. Όσο για το τελικό έργο, ήταν πάνω από 2 μέτρα, σε μια βάση 9 τετραγωνικών (αναλογία 1 προς 30 σε σχέση με τις πραγματικές αναλογίες του αρχαίου ναού).

 

image

image

 

Το γλυπτό αποτελεί φόρο τιμής στους Mayas και το ρόλο που έπαιξαν στη διάδοση της σοκολάτας, η οποία είναι σήμερα το δημοφιλέστερο γλύκισμα στον κόσμο. 

 

 

all images © qzina specialty foods

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ