Ζητείται ζαχαροπλάστης για τον Λευκό Οίκο

{
}

Τη γλυκιά του ζωή στον Λευκό Οίκο για τη μεγάλη του αγάπη αφήνει πίσω του ο «Πρώτος ζαχαροπλάστης» Μπιλ Γιόσες. Ο άνδρας χάρη στον οποίο «μεθυστικές» μυρωδιές αναδύονταν από την κουζίνα και τη θέση του οποίου θα ζήλευαν πολλοί, αποχωρεί τον Ιούνιο τερματίζοντας την άριστη συνεργασία του με τους ενοίκους του Λευκού Οίκου. Στόχος του Γιόσες είναι να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη για να ζήσει με τον σύζυγό του Τσάρλι, ο οποίος, δάσκαλος στο επάγγελμα, φαίνεται ότι τον ενέπνευσε να ακολουθήσει το ίδιο επάγγελμα με εκείνον. Συνεπώς, αναμένεται να διδάξει σε μαθητές όχι αριθμητική και γεωγραφία αλλά σωστές διατροφικές συνήθειες.

 

Ο ζαχαροπλάστης του Λευκού Οίκου που είναι σήμερα 60 ετών, είχε προσληφθεί από τη Λώρα Μπους το 2007 την περίοδο που η συνταγή του για το σουφλέ με αχλάδι σε εστιατόρια όπως το  Montrachet  και Bouley «τρέλαινε» τους ουρανίσκους των πελατών.

Ωστόσο, πολύ σύντομα αναγκάστηκε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της Μισέλ Ομπάμα και να προσανατολιστεί σε πιο θρεπτικές συνταγές περιορίζοντας τις ποσότητες της ζάχαρης στα γλυκά του και σε μικρότερες μερίδες.

 

Ο ίδιος μιλώντας για την απόφασή του να αποχωρήσει έκανε λόγο για μία γλυκόπικρη απόφαση. Αμοιβαία τα αισθήματα και για την Πρώτη Κυρία η οποία δηλώνει ευγνώμων για την εξαιρετική δουλειά του. Αν και πικραμένη δεν παρέλειψε ωστόσο να ευχηθεί τα καλύτερα στον Μπιλ και τον σύζυγό του.

 

Αναδημοσίευση από το www.kathimerini.gr

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ