Γευστική δοκιμή

Ταχίνι x 6

{
Φωτογραφίες ΆΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
}

Μεγάλη και αξιόλογη πλέον η ποικιλία ταχινιού που βρίσκουμε στην αγορά. Επιλέξαμε όσα μας αρέσουν περισσότερο.

image

 

Ολικής Βεροίας

Εκλεκτό ταχίνι, αρκετά πυκνό, με γεύση και άρωμα ψημένου σουσαμιού. Θα «τονώσει» πολύ σάλτσες και ντιπ ταχινιού. Κανδύλας Α.Ε. Το βρήκα στο Ζεμπίλι.

 

Της Δραπετσώνας

Λεπτής γεύσης το «λευκό» ταχίνι της χαλβαδοποιίας Κοσμίδη - Γαβρίλη, πιο «βαρβάτο» το ολικής. Πάντα θαυμάσιοι και οι χαλβάδες τους (κλασικοί, με χαρουπόμελο, με σοκολάτα, με κράνμπερι κ.λπ.).

 

«Μαύρο», ελληνικό

Σκούρο ταχίνι από καστανό ελληνικό σουσάμι αγοράζω μονίμως από τον «Χαρίλαο», κατάστημα ξηρών καρπών του Χ. Λαζαρόπουλου στην πλατεία Αθωνος στη Θεσσαλονίκη, αλλά και από την Καφεμπορική Εβρου του Ανδρέα Θαλασσοχωρίτη στην Ορεστιάδα, κοντά στα ΚΤΕΛ. Αυτοί οι δύο άνθρωποι, μερακλήδες στη δουλειά τους, ψάχνουν, προμηθεύονται και είναι σε θέση να σου εξηγήσουν τα... μυστήρια των εκλεκτών προϊόντων τους.

 

Ταχίνι Κρητικός

Κάθε που περνάω από το εργαστήριο του Κρητικού στην Παλιά Κοκκινιά και «ανασαίνω» τη μυρωδιά του καβουρδισμένου σουσαμιού, το θυμάμαι: να έρθω να μου γεμίσουν ένα βάζο ζεστό ταχίνι, από σουσάμι που έχει αλεστεί πριν από λίγα λεπτά. Πυκνό, πικρούτσικο, αλλά όχι οξύ, πλούσιο χωρίς να καίει στο λαιμό. Σε παντοπωλεία και στη «Χαλβαδοποιία Κρητικός». 

 

image

 

Μακεδονικό Ταχίνι

Το ταχίνι των Αφών Χαΐτογλου έχει γεμάτη γεύση, χωρίς να πικρίζει ενοχλητικά, και άρωμα φρεσκοαλεσμένου σουσαμιού. Ιδανικό για χούμους και σάλτσες, τρουφάκια και κορμούς. Πολύ καλό και το ταχίνι με κακάο, που το αγαπούν ιδιαίτερα τα παιδιά. Στα σούπερ μάρκετ

 

Ολικής από την Ξάνθη

Ταχίνι ολικής άλεσης (από μη αποφλοιωμένο σουσάμι) από το εργαστήρι Τασελαρίδη στην Ξάνθη. Ρευστό, με μπόλικο λάδι, γεμάτη γεύση, αίσθηση αφράτη. Εξαιρετικό. Το βρήκα στο Παντοπωλείο της Στοάς Αθανάτων. 

 

 

Χαλβαδοποιία Κοσμίδη - Γαβρίλη, Αγ. Δημητρίου 1, Δραπετσώνα, τηλ. 210 46 16 448.

Κανδύλας Α.Ε., 6,5ο χλμ. Βέροιας - Νάουσας, τηλ. 23310 28 869.  Ζεμπίλι, Τρώων 50, Ανω Πετράλωνα, 210 34 60 331. Χαλβαδοποιία Κρητικός, Νταλιάνη 10, Π. Κοκκινιά, Πειραιάς, τηλ. 210-49 26 326.

Τασελαρίδης, Π. Τσαλδάρη 36, Ξάνθη, τηλ. 25410 75 324.

Παντοπωλείο της Στοάς Αθανάτων, Αρμοδίου 2, Κεντρική αγορά (είσοδος και από Σοφοκλέους 19), 210 321 98 55.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ