Κιουνεφέ… to go

{
}

Τι ανακαλύψαμε προσφάτως στο ζαχαροπλαστείο Χατζή;

Στο ζαχαροπλαστείο Χατζή στο Σύνταγμα, που ειδικεύεται στα σιροπιαστά και στα ανατολίτικα γλυκά, και που πολλάκις έχω επισκεφτεί για να δοκιμάσω το αυθεντικό βουβαλίσιο καϊμάκι του, το καζάν ντιπί του και άλλα τέτοια νόστιμα, ανακάλυψα προσφάτως και αυτό το κουτί με ατομικό κατεψυγμένο κιουνεφέ. Το βάζεις στην κατάψυξή σου και το έχεις για τις δύσκολες ώρες. Δεν χρειάζεται απόψυξη. Απλώς το περιχύνεις με λιωμένο βούτυρο και το ψήνεις (βρίσκεται εντός πυρίμαχου γυάλινου σκεύους). Όταν το βγάλεις, το περιχύνεις με καυτό σιρόπι, το οποίο μπορείς να φτιάξεις σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ακόμη πιο εύκολα: μπορείς να ζητήσεις από το κατάστημα να σου δώσουν από το έτοιμο δικό τους σιρόπι.

 

Και τι είναι αυτό το κιουνεφέ; Ένα υπέροχο γλυκό που αποτελείται από δύο στρώσεις φύλλο καταΐφι, μία στη βάση και μία στην επιφάνεια, ανάμεσα στις οποίες μπαίνει μια τυρένια γέμιση. Στην Πόλη χρησιμοποιούν ένα λευκό, υφάλμυρο μαστιχωτό τυρί, κάτι σαν το γαΐς των Ποντίων. Το συγκεκριμένο του Χατζή γίνεται μάλλον με μοτσαρέλα ή κάτι που προσομοιάζει.

 

Α! Παρεμπιπτόντως, εξαιρετικό κιουνεφέ έχω φάει και στο εστιατόριο με πολίτικες και λιβανέζικες γεύσεις ονόματι Suzanna στο Παλαιό Φάληρο.

 

 

 
Ζαχαροπλαστείο Χατζή, Μητροπόλεως 5, Σύνταγμα, τηλ. 210 32 22 647

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ