Τα ελληνικά cronuts

{
}

Στο νεοαφιχθέν Bon Bon στα Ανω Ιλίσια δοκιμάζουμε επιτέλους μια ελληνική εκδοχή του περιβόητου νεοϋορκέζικου σνακ.

Για το cronut έχουμε γράψει. Και όχι μόνο εμείς, δηλαδή. Έχει βουίξει το ίντερνετ με αυτό το σνακ-πατέντα ενός Νεοϋορκέζου, το οποίο παντρεύει το ντόνατ με το κρουασάν. Ουρές σχηματίζονταν έξω από το κατάστημα του. Πολλοί περίμεναν επί ματαίω και όταν περνούσαν το κατώφλι ανακάλυπταν ότι τα κρόνατ είχαν εξαντληθεί. Κλασικό κόλπο μάρκετινγκ, η δημιουργία τεχνητής έλλειψης... Όσο υπερβολική και αν ήταν η ανταπόκριση, όσο δυσανάλογη προς το ζητούμενο του πόθου, γεγονός είναι ότι η είδηση για το cronut έκανε τον γύρο του κόσμου. Για να το φάμε εμείς, όμως, αρκεί να κάνουμε τον γύρο της Αθήνας.

 

 

Στα Άνω Ιλίσια, στο κατάστημα Bon Bon, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Οκτώβριο, ανάμεσα σε άλλα εξίσου λιμπιστικά (ντόνατ, κάπκεϊκ, μιλφέιγ, κοκ και γλυκά ταψιού), θα βρούμε και την αθηναϊκή εκδοχή του κρόνατ· έναν αφράτο πύργο αποτελούμενο από διαδοχικούς δακτυλίους ζύμης, σχηματισμένους -υποθέτω- με κορνέ. Καλύπτεται γύρω-γύρω με ζάχαρη, όπως ο λουκουμάς, στην κορυφή έχει γλάσο και στην καρδιά του μια στρώση από κρέμα, λευκή ή σοκολατένια. Το κόλπο όλο είναι προφανώς στη ζύμη, η οποία είναι κυψελωτή όπως του ντόνατ και διαστρωματωμένη όπως του κρουασάν. Δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης, καθώς δεν έχουμε δοκιμάσει το πρωτότυπο, όμως το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό στην όψη και απολαυστικό στο στόμα. Ό,τι οφείλει ένα γλυκό, δηλαδή.

 

 

Μάθαμε ότι το προμηθεύονται από το εργαστήριο γλυκών και ντόνατ Magic Donut στον Ταύρο, το οποίο προμηθεύει επίσης διάφορους φούρνους και γλυκοπωλεία. Ισως, λοιπόν, σύντομα να το φάμε και αλλού.

 

 

Bon BonΓρηγορίου Αυξεντίου 80, Άνω Ιλίσια, τηλ. 6978-78.61.80.

Εργαστήριο «Magic Donut», Ταύρος, τηλ. 210 94 00 200.

 

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ