Pandan Cupcake, άλλο φρούτο

{
}

Αν είχα Facebook θα το έκανα οπωσδήποτε like κι ύστερα share. Αλλά δεν έχω, οπότε μεταφέρω απλώς την εμπειρία.

Αν εξαιρέσουμε το σοκολατί, κανένα άλλο χρώμα στον ζαχαροπλαστικό κόσμο μού κίνησε ποτέ την περιέργεια. Πείστηκα να δοκιμάσω το καταπράσινο Pandan Cupcake από καθαρά επαγγελματικό ενδιαφέρον και θα πρέπει να πω ότι δεν με άφησε ασυγκίνητη.

 

image

 

Εξωτική δροσιά, ανάλαφρη γεύση, λεμονάτες αποχρώσεις και ολόφρεσκο frosting κρεμμώδους τυριού με γεύση καρύδας. Ένα τονωτικό cupcake, ελαφρύ και απολύτως καλοκαιρινό. Κατόπιν σχετικής έρευνας, διαπίστωσα ότι η λιχουδιά τούτη δεν είναι αποκύημα της φαντασίας του κυρίου Κόκκορη -chef patissier στο «I Love Cupcakes» όπου και βρίσκουμε το εν λόγω γλύκισμα-, γι’ αυτό και εκείνος δεν κοκορεύεται για την ιδέα, παρά μόνο για την επιτυχημένη παρασκευή. Το χλωροφυλλικό χρώμα του προέρχεται από τον χυμό των φύλλων του φυτού Pandanus Amaryllifolius και πρόκειται για ένα γλυκάκι εξαιρετικά δημοφιλές στην Ινδονησία, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ και άλλες χώρες της Άπω Ανατολής. Είναι δε επίσης γνωστό και ως Pandan Chiffon Cake, λόγω της σπάνιας αφρατοσύνης του (τα chiffon cakes γίνονται αφράτα χάρη στη μαρέγκα που περιέχουν, αλλά και χάρη στον ειδικό τρόπο ξεφορμαρίσματός τους).

 

Tips: Ζητήστε το μεγάλο μέγεθος, δεν λιγώνει. Επίσης, αν το απολαύσετε επί τόπου, συνοδεύστε το με ένα από τα τσάγια της Palais des Thés – προτείνω το Thé des Alizés με πράσινο τσάι, kiwi και λευκό ροδάκινο.

 

 
I Love Cupcakes, Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδας, τηλ. 210-89.83.366.
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ