Choco Latte Milano

Παγωτό από τα λίγα

{
Φωτογραφίες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΑΒΟΣ
}

Παγωτό ημέρας φτιαγμένο σύμφωνα με οικογενειακή ιταλική συνταγή του μαέστρου τζελατιέρη Stefano Palmos. Ή αλλιώς, απίθανο φρέσκο τζελάτο στην λεωφόρο Αλίμου.

Ούτε που φανταζόμουν πόσο εθιστική μπορεί να γίνει μια καλοκαιρινή συνήθεια στη μέση του χειμώνα. Βλέπετε, η πρώτη φορά που δοκίμασα αυτό το παγωτό ήταν Οκτώβρης και ένα κουταλάκι παγωτό μπανάνα (σε καμία περίπτωση δεν θα επέλεγα τη συγκεκριμένη γεύση αν δεν επέμενε τόσο ο συμπαθής πωλητής, αλλά, φευ) αρκούσε για να πολλαπλασιαστεί η αρχική παραγγελία για το σπίτι. Χάρη σε ένα συνάδελφο που μένει στα νότια, επισκέφθηκα το Choco Latte Milano με μεγάλη προθυμία αλλά και περιέργεια, αφού το εγκώμιο είχε πλεχτεί πολλάκις. Και τελικά δικαιολογημένα.
 
image
 
Πριν αναφερθώ στη γεύση, που είναι και η ειδοποιός διαφορά του, θα αναφέρω απλώς κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως η οικογενειακή παράδοση του ιδιοκτήτη (τρεις δεκαετίες η οικογένειά του διατηρεί τζελατερία στο Μιλάνο, το Il gelatiere), η τήρηση της εποχικότητας στο μέτρο του δυνατού, οι επιλεγμένες πρώτες ύλες (ελληνικό γάλα και φρούτα), η ποικιλία των γεύσεων. Αυτό που τα κάνει αξέχαστα είναι η γεύση τους και η αίσθηση πως τρως κάτι απαλό, δροσερό χάδι στη γλώσσα, μοιάζει με παγωμένη κρέμα έχει διακριτικό άρωμα και πυκνή υφή.
image
 
Η μπανάνα φτιάχνεται από τον πολτό του φρούτου, σαν σορμπέ, με λίγη ζάχαρη, είναι υπόξινη και απαλή, έχει το χρώμα του φρούτου, τη γεύση, το άρωμα. Το ίδιο και το καρπούζι, baby pink, καλοκαίρι παγωμένο. Λεμόνι, φράουλα, τιραμισού, αμαρέττο, περισσότερες από 30 γεύσεις το καλοκαίρι και καμιά 20αριά το χειμώνα. Τη σοκολάτα την αναπαράγουν περίπου σε 6 εκδοχές, πραλίνα, γάλακτος, μπίτερ, με κομματάκια σοκολάτας, ακόμη μια πολύ δυνατή, η οποία ιδανικά θα έκλεινε ένα γεύμα, με τσίλι και γλυκά μπαχαρικά.
 
Ως επιδόρπιο μπορείτε να επιλέξετε και τη Malaga, παγωτό κρέμα με σταφίδες που έχουν μουλιάσει σε κρασί, όπως επίσης και τη τζούπα ινγλέζε (zuppa inglese), μια παγωμένη εκδοχή του διάσημου ιταλικού γλυκού. Το παγωτό φουντούκι στα καλύτερά του, το φιστίκι γλυκοφάγωτο, με διακριτικό άρωμα από την πάστα φιστικιού που το έχει παρφουμάρει με το αιθέριο έλαιό της. Το παίρνεις μαζί σου σε φελιζόλ, το ένα κιλό κοστίζει 17 ευρώ. Διαφορετικά το τρως εκεί στα τραπεζάκια, μέσα ή έξω. 
 
Αν αγοράσετε για το σπίτι, καλό είναι να μη δοκιμάσετε περισσότερες από τρεις γεύσεις. Πάρτε οπωσδήποτε ένα φρουτένιο, μια γεύση με σοκολάτα και μια με κρέμα για εισαγωγή. Εχουν και καφέ (delivery και dine in) και διάφορα άλλα γλυκά, που ακόμη δεν έχω δοκιμάσει, εκτός από τα μπισκοτάκια βουτύρου- σαμπλέ- τα οποία ήταν ολόφρεσκα. 

 

 
Choco Latte Milano, Λεωφ. Αλίμου 53, Άλιμος, τηλ. 213 02 31 660   
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ