Οι 3 νικητές

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}
image

 

1ο βραβείο: Βασιλική Πηλιανίδου (βίντεο)

Γλυκιά, ήρεμη και μεθοδική, η 24χρονη Βασιλική Πηλιανίδου, αφού κατάφερε να πάρει την πρωτιά και τις δύο μέρες που διαγωνίστηκε (ημιτελικό και τελικό) και αφού κάλεσε όλους τους φίλους της να την καμαρώσουν καθώς θα παραλάμβανε το βραβείο της στην τελετή απονομής, πήγε σπίτι και ξεκίνησε να φτιάχνει τα γλυκά των «Γλυκών ιστοριών». Τουλάχιστον έτσι μας δήλωσε, όπως και ότι θα βάλει το πτυχίο της Φιλοσοφικής (τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας) στο συρτάρι προκειμένου να αφοσιωθεί «ψυχή τε και σώματι» στη ζαχαροπλαστική. Αλήθεια ή ψέματα το μέλλον θα δείξει. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι από τις 10 Οκτωβρίου και για 2 χρόνια θα τη βρίσκουμε καθημερινά στη Le Monde όπου θα παρακολουθεί, με πλήρη υποτροφία, το τμήμα ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας της σχολής.

 

image

 

2o βραβείο: Αντώνης Μαυρίδης-Μαντέρης (βίντεο)

Από την πρώτη στιγμή που τον γνωρίσαμε στο σεμινάριο, δεν είχαμε καμία αμφιβολία για το ποιο βραβείο εποφθαλμιούσε ο Αντώνης Μαυρίδης-Μαντέρης. Ο ευγενέστατος και πάντα γελαστός μάγειρας, ετών 23, από την Καβάλα, παρακολουθούσε, σχεδόν σαν να την εξέταζε, την κάθε κίνηση του Στέλιου Παρλιάρου· και ήταν και ο πρώτος που πήρε το θάρρος να του ζητήσει αυτόγραφο. Κατά τα άλλα, ήταν ο μοναδικός άντρας που κατάφερε να μπει στην οχτάδα του τελικού και απτόητος να επιτύχει το στόχο του: έναν ολόκληρο χρόνο μαθητείας δίπλα στον Στέλιο. Από εκείνη την ημέρα αγωνιούσε για το πότε θα ξεκινούσε η θητεία του και μάλιστα, μόλις ορίστηκε η ημερομηνία, πήγε και μία μέρα νωρίτερα για να μη χαθεί στο δρόμο.

 

image

 

3ο βραβείο: Ελένη Χατζηττοφή (βίντεο)

Η όλο ζωντάνια Ελένη Χατζηττοφή από την Αμμόχωστο της Κύπρου πέρασε σχεδόν ολόκληρο το Σεπτέμβριο τριγυρνώντας με μια βαλίτσα. Ξεκίνησε από το Βόλο, όπου σπουδάζει στο 4ο έτος της Αρχιτεκτονικής στο Πολυτεχνείο Θεσσαλίας, ήρθε στην Αθήνα για τις ημέρες του διαγωνισμού, από όπου έφυγε για το πατρικό της στην Κύπρο και μετά από λίγες μέρες πετούσε για τη Γαλλία, όπου βρίσκεται η σοκολατοποιία Valrhona, προκειμένου να παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια. Αυτό ήταν το δώρο που συνόδευε την τρίτη θέση που κατέκτησε η μόλις 21 ετών μέλλουσα... αρχιτέκτων - ζαχαροπλάστρια. Η Ελένη δεν θέλει να αφήσει καμία από τις δύο της αγάπες, οπότε αποφάσισε να τις συνδυάσει, σχεδιάζοντας το δικό της, μικρό ζαχαροπλαστείο στην Αμμόχωστο. Σημαντική σημείωση που εντυπωσίασε όλους όσοι το άκουσαν: δεν τρώει καθόλου γλυκά και μάλιστα δεν δοκίμασε καμία από τις δημιουργίες της· προφανώς κανείς δεν είναι τέλειος.

(1) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
Evridiki
06.01.2014 | 13:11
Sigxaritiria ola teleia eine.pote tha ginei o epomenos diagwnismos???thelw poli na dylwsw simmetoxi.