Συμπληρώθηκε η δεκάδα του τελικού

{
Φωτογραφίες  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΙΤΗ
}

Η δεύτερη και τελευταία μέρα του ημιτελικού ολοκληρώθηκε. Δείτε ποιοι προκρίνονται στον αυριανό τελικό.

Δεύτερη ημέρα του ημιτελικού σήμερα, οι 50 συμμετέχοντες είχαν να αντιμετωπίσουν την ίδια πρόκληση με τους χθεσινούς· να φτιάξουν μους σοκολάτας και μαρεγκάκια, για να συνθέσουν μια τούρτα Κονκόρντ. Οι κριτές μας (επτά τον αριθμό) τους περίμεναν στη γωνία… με την καλή έννοια. Ένας-ένας οι διαγωνιζόμενοι που ολοκλήρωναν το γλυκό τους το παρουσίαζαν στην επιτροπή και απαντούσαν στις ερωτήσεις τους. Με τι ασχολούνται στη ζωή τους; Σπουδάζουν; Ποιο βραβείο θα προτιμούσαν, αν είχαν επιλογή; Ποια η σχέση τους με τη ζαχαροπλαστική;

 

Κάποιες περιπτώσεις μας εξέπληξαν, όπως αυτή της γιατρού από την Κύπρο, η οποία εργάζεται σε νοσοκομείο και εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική. Κι όμως έλαβε μέρος, προσδοκώντας στο τρίτο βραβείο: το σεμινάριο στη Valrhona. Μόνο με συνταγή γιατρού, παρακαλώ.

 

Τελευταία η κ. Κοτέφα, η ατυχήσασα της προηγούμενης ημέρας, η οποία έριξε την τούρτα της λίγο πριν έρθει η σειρά της να κριθεί. Της δώσαμε μια δεύτερη ευκαιρία σήμερα. Αφού δοκιμάσαν και το δικό της γλυκό οι κριτές, δόθηκε το σήμα της λήξης.

 

Περάσαμε και τα τελευταία στοιχεία στον υπολογιστή και ο φάκελος με αποτελέσματα δόθηκε στον Στέλιο Παρλιάρο. Ανάμεσα στους πέντε που προκρίνονται στον τελικό υπάρχει και ένας άντρας. Ένας στους δέκα.

 

Οι σημερινοί προκριθέντες είναι:

 

• Κωνσταντίνα Νάκου

• Χρυσούλα Παπαγεωργίου

• Ξενοφώντας Ψουρούκης

• Ευθυμία Θεοδοσίου

• Βασιλική Νεφραίμ

 

Ο τελικός ξεκινά αύριο στις 9.00 και το γλυκό που θα κληθούν να φτιάξουν οι 10 φιναλίστ είναι άγνωστο. Αν κρίνουμε από τις μέχρι τώρα επιδόσεις τους, είναι σε θέση να ανταποκριθούν. Ες αύριον τα νεώτερα.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ