Προσοχή μην κόψει η σαντιγί!

{
}

Όταν χτυπάμε σαντιγί, προσέχουμε να μην ξεχαστούμε γιατί μετά από κάποια ώρα η κρέμα γάλακτος κόβει. Θα αρχίσει δηλαδή να κιτρινίζει, να συρρικνώνεται και να διαχωρίζεται το βούτυρο από το γάλα. Αν συμβεί αυτό και το προλάβουμε σε αρχικό στάδιο μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος για να «στρώσει». Αν δεν διορθωθεί, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε το χτύπημα μέχρι να μαζευτεί όλο το βούτυρο γύρω από το σύρμα και το γάλα να μείνει στον πάτο (επειδή θα πιτσιλάει πολύ, σκεπάζουμε τον κάδο με μια πετσέτα). Το βούτυρο που προκύπτει είναι ανάλατο και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε γλυκές και αλμυρές συνταγές. Το γάλα το σουρώνουμε και το χρησιμοποιούμε επίσης.