Πρωτότυπη ιδέα

Σάλτσα με φράουλες

{
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}

Για σαλάτες με ρόκα ή σπανάκι ή πλάι σε ψητά θαλασσινά. Χρησιμοποιήστε την επίσης ως σάλτσα σε πιτάκια με μυζήθρα ή σε λευκά τυριά εποχής. 

Υλικά
  • 1½ φλιτζάνι (περίπου 200 γρ.) ώριμες φράουλες, καθαρισμένες από το κοτσάνι, πλυμένες και κομμένες στη μέση
  • χυμός από 1 λεμόνι + 1/2 κουτ. γλυκού από το ξύσμα του (προτιμάμε ακέρωτο, βιολογικό λεμόνι, για να μην καταναλώσουμε παραφίνες)
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
  • 1/2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ σε κομματάκια (πιπερόριζα)
  • 1/4 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 1 φλιτζ.τσαγιού
Προετοιμασία 10΄

ΔιαδικασίαΡίχνουμε τις φράουλες στο μούλτι και τις «χτυπάμε» για 1 λεπτό. Σουρώνουμε τον πολτό σε ψιλό σουρωτήρι και βάζουμε το χυμό τους πάλι στο μούλτι. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, χτυπάμε για 1 ακόμη λεπτό και σερβίρουμε. Το άρτυμα αυτό διατηρείται στο ψυγείο σε βαζάκι για 1 - 2 ημέρες.

 

Συμβουλές

  • Αν οι φράουλες δεν είναι αρκετά ώριμες, ίσως να χρειαστούμε λιγότερο λεμόνι ή περισσότερο μέλι. Αν είναι πολύ γλυκές, βάζουμε περισσότερο λεμόνι.
  • Ταιριάζει υπέροχα με σαλάτα ρόκας ή σπανάκι ή άλλη πράσινη σαλάτα ή με γαρίδες, καραβίδες και αστακό. Ταιριάζει, όμως, και με αλλαντικά. Χρησιμοποιήστε το σαν σάλτσα σε λευκά τυριά εποχής, αλλά και σε τάρτες με ανθότυρο ή πιτάκια με μυζήθρα.
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ