Γιαουρτόπιτα με σάλτσα βύσσινου

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}
Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό

 

Για τη γέμιση

  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 500 γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

 

Για τη σάλτσα βύσσινου

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. βύσσινα, αποπυρηνωμένα, ελαφρώς ζεσταμένα για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά, σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό (για να μην παγώσει η καραμέλα)
Μερίδες 8
Προετοιμασία 25΄ Ψήσιμο 30΄

ΔιαδικασίαΒάση: Λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα μπολ τρίβουμε τα μπισκότα και τα περιχύνουμε με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 - 5 εκ., πιέζοντάς τα για να δημιουργηθεί μια βάση.

 

Γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε αυτό το μείγμα πάνω από τη βάση και ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά στους 190 ° C, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα.

 

Σάλτσα βύσσινου: Εν τω μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη έως ότου καραμελώσει. Προσθέτουμε τα ζεσταμένα βύσσινα και τα σοτάρουμε μαζί με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά. Αφήνουμε τη γιαουρτόπιτα αλλά και τη σάλτσα με τα βύσσινα να κρυώσουν ελαφρώς και, πριν σερβίρουμε, γαρνίρουμε την πίτα με τη σάλτσα.  

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ