Σαρλότ ανανά

{
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}
Υλικά
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 300 γρ. τυρί ρικότα (ιταλικό κρεμώδες τυρί) ή ανθότυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φύλλα ζελατίνας (10 γρ.)
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στον κάδο του μίξερ σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. φρέσκος ανανάς (καθαρό βάρος), πολτοποιημένος
  • 1 φρέσκος ανανάς καθαρισμένος και κομμένος σε κύβους (όταν καθαρίζουμε και κόβουμε τους ανανάδες, συλλέγουμε τους χυμούς για να ραντίσουμε τα σαβουαγιάρ)
Μερίδες 8
Προετοιμασία 40΄ Αναμονή 3 - 4 ώρες

Διαδικασία Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε λίγο κρύο νερό, ώστε να μαλακώσουν, και τα λιώνουμε σε λίγο ζεστό.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σπάτουλα τη ζάχαρη με το μισό από το τυρί. Προσθέτουμε τη λιωμένη ζελατίνα και τον πολτοποιημένο ανανά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί συνεχίζοντας το ανακάτεμα και, τέλος, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.

Συναρμολόγηση: Σε μια ψηλή φόρμα για σαρλότ βάζουμε ένα στρογγυλό κομμάτι λαδόκολλας στις διαστάσεις του πάτου. Στρώνουμε πάνω από αυτήν το 1/3 της κρέμας, σκορπίζουμε το 1/4 από τους κύβους ανανά και καλύπτουμε με σαβουαγιάρ που έχουμε ραντίσει με το χυμό από τον ανανά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες δύο φορές με τα υπόλοιπα υλικά (φροντίζουμε να κρατήσουμε σαβουαγιάρ και χυμό ανανά για την τελική φάση), τελειώνοντας με κύβους ανανά (θα χρησιμοποιήσουμε τους υπόλοιπους κύβους ανανά αργότερα).

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί για 3 - 4 ώρες. Ξεφορμάρουμε τη σαρλότ βουτώντας τη φόρμα σε καυτό νερό και αναποδογυρίζοντάς την σε μια πιατέλα. Πετάμε το κομμάτι της λαδόκολλας. «Ντύνουμε» το γλυκό γύρω-γύρω με σαβουαγιάρ που έχουμε ραντίσει με το χυμό από τον ανανά και γαρνίρουμε την επιφάνεια με τους υπόλοιπους κύβους ανανά.  

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ