Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια βανίλιας (Vanillekipferl)

{
Φωτογραφίες ΑΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
}
Υλικά
  • 140 γρ. αλεύρι λευκό
  • 100 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 50 γρ. ψιλοτριμμένα αμύγδαλα ή καρύδια
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Μερίδες 30 - 35
Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο 20΄

Διαδικασία Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε 140 γρ. αλεύρι λευκό, 100 γρ. βούτυρο μαλακό, 50 γρ. ψιλοτριμμένα αμύγδαλα ή καρύδια, 30 γρ. ζάχαρη, 1/2 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη και 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη.

 

Δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι μέχρι να γίνει ομοιογενές. Παίρνουμε λίγη λίγη από τη ζύμη και πλάθουμε μπισκοτάκια σε όποιο σχήμα θέλουμε. Στρώνουμε 2 - 3 λαμαρίνες με λαδόκολλα και αραδιάζουμε μέσα τα μπισκοτάκια. Τα ψήνουμε στους 180° C για 18 - 20 λεπτά. Οταν ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και την 1 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη.  

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ