Τερίνα σοκολάτας

{
}
Υλικά
  • 350 γρ. κουβερτούρα 66% κακάο, τεμαχισμένη
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χωριστά τα ασπράδια απ' τους κρόκους
  • 175 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. ζάχαρη κοινή  
Μερίδες 8
Προετοιμασία 20΄ Αναμονή περίπου 4 - 5 ώρες

Διαδικασία  Βάζουμε τη σοκολάτα σ' ένα ανοξείδωτο μεταλλικό μπολ ή σε μια μικρή κατσαρόλα και τη στερεώνουμε πάνω από άλλη κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει σε σιγανή φωτιά (μπεν μαρί). Βάζουμε το βούτυρο σ' ένα μπολ, προσθέτουμε τα 100 γρ. ζάχαρη άχνη και «δουλεύουμε» το μείγμα με σπάτουλα ώστε να γίνει ελαφρύ και αφράτο.

 

Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα αυγών - ζάχαρης - βουτύρου και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός, σε χαμηλή ταχύτητα, τα ασπράδια με τα 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο σοκολατένιο μείγμα, ανασηκώνοντας απαλά με μια σπάτουλα για να μην «κάτσει».

 

Γεμίζουμε μία μακρόστενη μεταλλική φόρμα για τερίνα ή για κέικ με το μείγμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, όπου το αφήνουμε μέχρι να στερεοποιηθεί καλά. Ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό, σκεπάζοντάς τη με μια πιατέλα και αναποδογυρίζοντάς την με μια απότομη κίνηση, ώστε να «γλιστρήσει» η τερίνα στην πιατέλα. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ