Τούρτα με Oreo και κρέμα σοκολάτας

{
Φωτογραφίες ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΤΗ
}
Υλικά
  • 350 γρ. μπισκότα τύπου Oreo + λίγα ακόμη για γαρνίρισμα
  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 130 γρ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50-55% κακάο, ψιλοκομμένη
Μερίδες 12
Προετοιμασία 30΄ Αναμονή 2 ώρες

Διαδικασία Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε χοντρά κομμάτια και τα στρώνουμε μέσα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 24 εκ., πιέζοντάς τα ώστε να γίνει μια βάση με ίδιο πάχος παντού.

 

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο 1/3 από το γάλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ.

 

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, αλλά χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας. Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και όλο το μείγμα να γίνει σοκολατί.

 

Αδειάζουμε την κρέμα αυτή, ζεστή, μέσα στη φόρμα, πάνω από τα μπισκότα. Καλύπτουμε αμέσως με μεμβράνη που να εφάπτεται σε όλη την επιφάνεια της κρέμας, για να μην πιάσει κρούστα, και αφήνουμε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία. Επειτα, βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.

 

Facebook: Anastasia’s Cakes & Cookies

(1) Σχολιάστε
(5) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
Chrisselia3
25.11.2013 | 09:01
Εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη!