Γρανίτα με ταχίνι

{
Φωτογραφίες   ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}
Υλικά
  • 500 γρ. νερό
  • 200 γρ. ταχίνι
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 70 γρ. μέλι της αρεσκείας μας
Προετοιμασία 10' Αναμονή 2 ώρες

Διαδικασία Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσης της. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό, το βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε με το σύρμα ανά μισή ώρα για τουλάχιστον 4 - 5 φορές, ώστε να παγώσει ομοιόμορφα.

Οταν η γρανίτα μείνει αρκετές ώρες στην κατάψυξη, παγώνει και σφίγγει όπως όλα τα σπιτικά παγωτά που δεν περιέχουν χημικά συστατικά. Γι' αυτόν το λόγο, προτού σερβίρουμε, αφήνουμε για 5 - 10 λεπτά εκτός κατάψυξης.  

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ