Ζελέ βερίκοκο

{
Φωτογραφίες   ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}
Υλικά
  • 1 κιλό φρέσκα βερίκοκα (τα ζυγίζουμε αφού τα πλύνουμε καλά και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια τους)
  • 100 γρ. μέλι της αρεσκείας μας
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 6 φύλλα ζελατίνης (30 γρ.)  
Μερίδες 6
Προετοιμασία 15' - 20' Αναμονή 3 - 4 ώρες

Διαδικασία Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα βερίκοκα, τα καλύπτουμε καλά με νερό και αφήνουμε να πάρoυν βράση. Βράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Στραγγίζουμε τα βερίκοκα και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το μέλι και τη ζάχαρη (αν δεν χωράνε όλα μαζί, τα πολτοποιούμε σε δύο ή τρεις δόσεις, προσθέτοντας κάθε φορά από λίγο μέλι και λίγη ζάχαρη).

 

Μεταφέρουμε το 1/3 του πολτού σε ένα μπολ. Στύβουμε καλά τη ζελατίνη και την προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί, προσθέτουμε τον υπόλοιπο πολτό βερίκοκων και ανακατεύουμε και πάλι.

 

Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 ατομικά φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 - 4 ώρες, για να σφίξει το ζελέ. Τις ξεφορμάρουμε βυθίζοντάς τες για ελάχιστα δευτερόλεπτα σε ένα μπολ με καυτό νερό (προσέχοντας μη βραχεί το ζελέ) και τα αναποδογυρίζουμε σε πιάτα.  

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ