Μους ανθότυρου

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}
Υλικά
  • 400 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα
  • 400 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. μέλι της αρεσκείας μας
  • 300 - 400 γρ. ποικιλία φρέσκων φρούτων της αρεσκείας μας (π.χ. φράουλες, μούσμουλα, κορόμηλα, ακτινίδια κ.ά.), καθαρισμένων και κομμένων σε μικρά κομμάτια
Μερίδες 4
Παρασκευή 15'

ΔιαδικασίαΧτυπάμε στον κάδο του μπλέντερ ή του μούλτι πολύ καλά το ανθότυρο (ή τη μυζήθρα) με τη ζάχαρη και το μέλι, έως ότου ανακατευτούν καλά τα υλικά και γίνει ένα λείο μείγμα. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά με μια πλαστική κουτάλα. Γεμίζουμε ατομικά μπολ και γαρνίρουμε με τα κομματάκια φρούτων. Διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Συμβουλές

  • Η μυζήθρα και το ανθότυρο παρασκευάζονται από το τυρόγαλα που απομένει μετά την τυροκόμηση άλλων τυριών όπως η φέτα, γι' αυτό και είναι χαμηλά σε λιπαρά. Πιο άπαχη είναι η μυζήθρα, με λιποπεριεκτικότητα που κυμαίνεται στα 4% - 10%. Το ανθότυρο, αν και προτείνεται πιο συχνά για δίαιτα, είναι πιο λιπαρό (10% - 20% λιπαρά), λόγω του ότι περιέχει συνήθως και λίγο γάλα ή κρέμα.
  • Η πίτα μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε άλλο φρούτο της εποχής και της αρεσκείας μας.
  • Θερμίδες ανά μερίδα: 289
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ