Ψητή κρέμα με φράουλες

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}
Υλικά
  • 800 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
  • 350 ml γάλα πλήρες
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική για την επιφάνεια
Μερίδες 10 - 12
Προετοιμασία 20' Ψήσιμο 37'

Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C. Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 26 εκ. και βάζουμε τις φράουλες, τη μία δίπλα στην άλλη, στριμωχτά. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο, έως ότου λιώσει το βούτυρο.

 

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ χειρός την άχνη με τα αυγά, έως ότου το μείγμα αφρατέψει και «ασπρίσει». Ενσωματώνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά και το μείγμα βουτύρου - γάλακτος και ομογενοποιούμε καλά τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τις φράουλες και βάζουμε το σκεύος στο φούρνο για 35 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη και ψήνουμε στο γκριλ για ακόμη 2 λεπτά.

 

Συμβουλές

  • Για πιο όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα, βάζουμε τις φράουλες στο σκεύος όρθιες, δηλαδή με τη μυτερή τους άκρη να κοιτάει προς τα πάνω. Θα σταθούν πιο καλά αν με ένα μαχαιράκι κόψουμε ελαφρώς το σημείο με το κοτσανάκι τους.
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ