Ατομικές πίτσες με αραβική πίτα

{
Φωτογραφίες ΆΛΚΗΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
}
Υλικά
  • 4 μεγάλες αραβικές πίτες
  • 3 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι ή ρίγανη, τριμμένα
  • 1/2 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος
  • 2 φλιτζ. τσαγιού τρίμματα φέτας
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελιές μαύρες της αρεσκείας μας (χωρίς κουκούτσι), σε ροδέλες
  • 16 φέτες πεπερόνι ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι  
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄ Ψήσιμο 10΄-12΄

Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας, το λάδι, το θυμάρι ή τη ρίγανη, τη ζάχαρη και λίγο αλατοπίπερο (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο αλμυρή είναι η φέτα και πόσο πικάντικο το πεπερόνι). Βάζουμε τις αραβικές πίτες σε δύο λαμαρίνες του φούρνου. Τις αλείφουμε με την αυτοσχέδια «σάλτσα» ντομάτας, πασπαλίζουμε με τα τρίμματα φέτας και από πάνω σκορπίζουμε τις ελιές και το πεπερόνι. Φουρνίζουμε τις πίτσες για 10 - 12 λεπτά, έως ότου ροδίσει η επιφάνεια. 

 

Συνοδεύουμε με Οι εύκολες αυτές πίτσες γίνονται μια χαρά γεύμα με μια σαλάτα πράσινη (σπανάκια, μαρούλι, ρόκα) με λαδόξιδο με βαλσαμικό ξίδι. Αν πεινάσουμε, φτιάχνουμε άλλη μια δόση, με τα ίδια ή άλλα υλικά της αρεσκείας μας.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ