Εύκολη τούρτα σοκολάτα

{
}

Μια ιδιαίτερα απλή τούρτα, που όμως κερδίζει τις εντυπώσεις.

Υλικά

Βάση

  • 225 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 110 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
  • 3 κουτ. σούπας κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας (π.χ. λικέρ, ρούμι, ουίσκι, κουαντρό, αμαρέτο)

Κρέμα σοκολάτα

  • 500 γρ. κουβερτούρα 50 - 55% κακάο ή κουβερτούρα bitter (δηλαδή γύρω στο 65 - 70% κακάο)
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 700 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή
Μερίδες 14
Προετοιμασία 50΄ Αναμονή 1 βράδυ ή 8 ώρες

ΔιαδικασίαΒάση: Αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ποτό. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., το οποίο έχουμε ακουμπήσει σε μια πιατέλα. Το στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε κατά μέρος.

 

Κρέμα σοκολάτα: Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, λίγο πριν βράσει, την αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί. 

 

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από την βάση του μπισκότου και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή καλύτερα όλο το βράδυ, ώστε να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

 

Για να σερβίρουμε ζεσταίνουμε τα τοιχώματα από το τσέρκι με ένα πιστολάκι μαλλιών και το αφαιρούμε τραβώντας το προς τα πάνω. Διακοσμούμε την επιφάνεια με κουφέτα ή καραμελάκια ή ζαχαρωμένα λουλούδια και σερβίρουμε.

 

Συμβουλές

  • Αν θέλουμε, μπορούμε να φτιάξουμε ατομικά παστάκια, μοιράζοντας το μείγμα του μπισκότου και της κρέμας σε μικρά τσερκάκια με ψηλά τοιχώματα.

  • Μπορούμε να αρωματίσουμε την κρέμα γάλακτος με λίγο φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό, αν μας αρέσει το άρωμά τους. Βάζουμε 3 - 4 φύλλα στην κρέμα και την αφήνουμε 1 βράδυ στο ψυγείο να αρωματιστεί πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Την επομένη τη σουρώνουμε και συνεχίζουμε κανονικά τη διαδικασία, όπως ορίζει η συνταγή.  

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ