Νόστιμη μηλόπιτα στη στιγμή

{
}

Αρωματική, εύκολη και πολύ απλή, τη φτιάχνουμε οποιαδήποτε στιγμή και κάνει για όλες τις περιστάσεις. Αν θέλουμε, εμπλουτίζουμε τη γέμιση με καρύδια και σταφίδες.

Υλικά
  • 450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

Γέμιση

  • 5 - 7 μήλα της αρεσκείας μας (ανάλογα με το πόσο πλούσια θέλουμε τη γέμισή μας και με το πόσα μεγάλα είναι τα μήλα)
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 100 γρ. ζάχαρη (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καστανή, κρυσταλλική)
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
Μερίδες 12
Προετοιμασία 35΄ Ψήσιμο 55΄

ΔιαδικασίαΑλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σαν σκόνη (θα χρειαστεί να τα κάνουμε σε δόσεις γιατί δεν χωράνε όλα μαζί) και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει σαν νωπή άμμος. Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.

 

Γέμιση: Πλένουμε πολύ καλά τα μήλα και τα καθαρίζουμε από τις φλούδες και τα κοτσάνια τους. Τα κόβουμε σε σχετικά λεπτές φέτες και στη συνέχεια στη μέση. Βάζουμε τα κομμένα μήλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανακατεύουμε καλά.

 

Συναρμολόγηση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230° C. Αδειάζουμε το μισό από το μείγμα των μπισκότων μέσα σε ένα μεσαίου μεγέθους παραλληλόγραμμο πυρέξ. Απλώνουμε με τα χέρια ή με ένα κουτάλι το μείγμα, έτσι ώστε να πάει παντού και το πιέζουμε προς τα κάτω για να σχηματιστεί μια συμπαγής βάση. Αδειάζουμε από πάνω τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα παντού. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μπισκότο. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 230° C και στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170° C και ψήνουμε για 40 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε την μηλόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού τη σερβίρουμε.

(1) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
cookos
31.03.2015 | 18:38
στη συνταγή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για πτι μπερ άλλα κοινά μπισκότα που έχουμε?