Πανεύκολες πάστες αμυγδάλου

{
}

Η παραδοσιακή νουγκατίνα μετατρέπεται σε ένα γρήγορο επιδόρπιο που μπορεί να συναρμολογηθεί και τελευταία στιγμή.

Υλικά
  • 450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 100 ml γάλα
  • λίγο κονιάκ (προαιρετικά)

Γέμιση

  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 - 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 1/2 κούπα ζάχαρη (100 γρ.)
  • 150 γρ. αμύγδαλο φιλέ
Μερίδες 12
Προετοιμασία 25΄

ΔιαδικασίαΓέμιση: Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα αμυγδάλου σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν σαντιγί. Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε το φιλέ αμυγδάλου ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.

 

Συναρμολόγηση: Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Δεν θα πρέπει να καίει αλλά να είναι χλιαρό. Προσθέτουμε το κονιάκ και, αν το μπρίκι μας είναι πολύ στενό και δεν χωράει ολόκληρο το μπισκότο μέσα, το μεταφέρουμε σε ένα μπολάκι. Βουτάμε στιγμιαία (να μην μουλιάσουν), ένα-ένα τα μισά μπισκότα της συσκευασίας στο χλιαρό γάλα και τα βάζουμε δίπλα-δίπλα, μέσα σε ένα μεσαίου μεγέθους παραλληλόγραμμο πυρέξ, έτσι ώστε να σχηματίζουν μία βάση. Απλώνουμε από πάνω μια στρώση από τη γέμιση (περίπου το 1/4). Καλύπτουμε τη γέμιση με μια στρώση μπισκότων βουτηγμένα στο γάλα, έτσι όπως φτιάξαμε τη βάση, και απλώνουμε από πάνω άλλη μία δόση από τη γέμιση. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά (τελειώνουμε με κρέμα). Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο αμύγδαλο φιλέ επιπλέον. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. 

 

Συμβουλή Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο και φροντίζουμε να καταναλωθεί μέσα σε 2 ημέρες γιατί πανιάζει εύκολα. 

(0) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ