Cupcakes σοκολάτας

{
Φωτογραφίες ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΤΗ
}

Τα κλασικά σοκολατένια cupcakes με την πιο γλυκιά διακόσμηση.

Υλικά
  • 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52% - 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 
  • 5 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά 
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • λίγη σκόνη βανίλιας (βανιλίνη) 
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας (στα ράφια των σούπερ μάρκετ με τα είδη ζαχ/κής)

Γλάσο

  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 
  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 52% - 55% κακάο, σε κομματάκια
  • 30 γρ. τριμμένη λευκή σοκολάτα ή πολύχρωμα καραμελάκια
Μερίδες 18
Προετοιμασία 30΄ Ψήσιμο 25΄ - 30΄

Διαδικασία Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ ή σε ένα κατσαρολάκι που έχουμε στερεώσει πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει - το νερό δεν πρέπει να ακουμπά τον πάτο του μικρότερου σκεύους - προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Χτυπάμε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5 λεπτά.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το μείγμα σοκολάτας και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 15 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Μοιράζουμε το μείγμα μας σε 18 φόρμες σιλικόνης για cup cakes, γεμίζοντάς τες έως 1 εκ. κάτω από το χείλος. Ψήνουμε τα κεκάκια για περίπου 25 - 30 λεπτά. Μπορούμε να ελέγξουμε αν είναι έτοιμα βυθίζοντας ένα καθαρό μαχαίρι στο κέντρο τους - αν βγει καθαρό - τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου προτού τα ξεφορμάρουμε. 

 

Γλάσο 

Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει περιχύνουμε με αυτήν τη σοκολάτα, ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει. Βουτάμε ένα-ένα τα cup cakes ανάποδα στο γλάσο, περιμένουμε μερικά λεπτά να στεγνώσει και πασπαλίζουμε με τη λευκή σοκολάτα ή τα πολύχρωμα καραμελάκια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά έως ότου σταθεροποιηθεί το γλάσο. 

 

Facebook: Anastasia's Cakes & Cookies

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ