Σιμιγδαλένιος χαλβάς με λεμόνι

{
Φωτογραφίες ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΤΗ
}

Ένας υπέροχος αρωματικός χαλβάς.

Υλικά
  • 300 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού 
  • 300 γρ. νερό
  • 1 κάψουλα βανίλια (βανιλίνη) 
  • 180 γρ. ζάχαρη 
  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 240 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
Μερίδες 8-10
Προετοιμασία 25΄ Αναμονή 1 ώρα

ΔιαδικασίαΡίχνουμε το χυμό λεμονιού, το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε λίγο με μια κουτάλα, έως ότου λιώσει η ζάχαρη, και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 3 λεπτά (ο χρόνος μετράει από το σημείο βρασμού).

 

Βάζουμε στο μάτι μια άλλη κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική. Ρίχνουμε μέσα σε αυτήν το λάδι και το αφήνουμε να κάψει σε πολύ χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς, ώστε να καβουρδιστεί ομοιόμορφα, για 20 - 30 λεπτά, σε πολύ χαμηλή φωτιά, για να βγει λευκός ο χαλβάς.Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ζεστό σιρόπι, ανακατεύοντας με μια κουτάλα, μέχρι να απορροφηθεί (για 2 λεπτά). Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα της αρεσκείας μας και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, για τουλάχιστον 1 ώρα.

 

Ξεφορμάρουμε το χαλβά, αναποδογυρίζοντας προσεκτικά τη φόρμα πάνω σε μια πιατέλα. Γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φλούδα ακέρωτου λεμονιού, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια.

 

ΣυμβουλήΑν δεν θέλετε όξινο αποτέλεσμα μειώστε το χυμό στα 100ml και αυξήστε το νερό στα 500ml. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε χυμό πορτοκαλιού.

 

Facebook: Anastasia's Cakes & Cookies  

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ