Σουφλέ σοκολάτας µε καρδιά φράουλας

{
}

 

 

Υλικά
  • 250 γρ. κουβερτούρα 50 - 55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 κλωναράκι φρέσκια βανίλια 
  • 6 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη + λίγη ακόμη για πασπάλισμα
  • 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την καρδιά φράουλας  

  • 300 γρ. φράουλες ώριμες, πλυμένες και καθαρισμένες  
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
Μερίδες 6
Προετοιμασία 20΄ Αναμονή 1 βράδυ Ψήσιμο 10΄ - 12΄

ΔιαδικασίαΦτιάχνουµε την «καρδιά φράουλας», αποβραδίς. Πολτοποιούµε τις φράουλες µε τη ζάχαρη άχνη στο µούλτι (λίγες-λίγες) ή στο µπλέντερ και µοιράζουµε το µείγµα σε παγοκύστες. Θα χρειαστούµε τις µεγάλες, αφού θέλουµε έξι µεγάλα παγάκια, ένα για κάθε σουφλέ. Τοποθετούµε τις παγοκύστες στην κατάψυξη και τις αφήνουµε για 1 βράδυ, µέχρι να παγώσει το µείγµα.

 

Την επόµενη µέρα ετοιµάζουµε το σουφλέ. Λιώνουµε τη σοκολάτα µε το βούτυρο σε µπεν µαρί, δηλαδή βάζουµε τα υλικά σε ένα ανοξείδωτο µπολ, το οποίο στερεώνουµε πάνω σε κατσαρόλα µε νερό που βράζει. Ο πάτος του µπολ δεν πρέπει να ακουµπά καθόλου το νερό. Ανακατεύουµε µε κουτάλα ή µαρίζ (εύκαµπτη σπάτουλα σιλικόνης) µέχρι να λιώσουν τα υλικά και να προκύψει µια λεία και γυαλιστερή σος. Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 200° C. 

 

Με ένα µαχαίρι σχίζουµε στα δύο, κατά µήκος, το κλωναράκι της βανίλιας και σέρνουµε τη λάµα του µαχαιριού πάνω του, για να µαζέψουµε τα σποράκια. Τα ρίχνουµε στον κάδο του µίξερ µαζί µε τα αυγά και τα χτυπάµε µε το σύρµα µέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Σταµατάµε το χτύπηµα και προσθέτουµε σταδιακά τη ζάχαρη και το αλεύρι, ανακατεύοντας παράλληλα µε µια κουτάλα ή καλύτερα µε µαρίζ, µέχρι να οµογενοποιηθεί το µείγµα. Στο τέλος, προσθέτουµε και το µείγµα της σοκολάτας και ανακατεύουµε απαλά.

 

Αδειάζουµε σε ατοµικά πυρίµαχα σκεύη για σουφλέ, τα οποία όµως δεν γεµίζουµε µέχρι επάνω γιατί θα φουσκώσουν αρκετά. Στο κέντρο του καθενός βυθίζουµε από ένα παγάκι φράουλας. Βάζουµε τα σκεύη στη λαµαρίνα του φούρνου και τα ψήνουµε για 10 - 12 λεπτά. Σερβίρουµε τα σουφλεδάκια αµέσως µόλις τα βγάλουµε από το φούρνο, αφού τα πασπαλίσουµε µε ζάχαρη άχνη.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ