Μιλφέιγ σοκολάτα

{
Φωτογραφίες ΆΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
}
Υλικά

Για τα φύλλα

  • 3 φύλλα σφολιάτας
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 120 γρ. αυγά (περίπου 2 μικρά αυγά)
  • 80 γρ. κρόκοι αυγών (από περίπου 4 αυγά)
  • 160 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. κουβερτούρα 60% - 64% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 700 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
Μερίδες 8 - 10
Προετοιμασία 35΄ Ψήσιμο 40΄- 50΄

ΔιαδικασίαΦύλλα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και βάζουμε τα φύλλα σε τρεις λαμαρίνες που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές ζάχαρη το καθένα, τα τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι (για να μη φουσκώσουν κατά το ψήσιμο) και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά. Βγάζουμε τις λαμαρίνες, αναποδογυρίζουμε τα φύλλα και με μια καθαρή πετσέτα ή με μια λαδόκολλα τα πιέζουμε ελαφρώς. Η διαδικασία αυτή είναι αναγκαία για να μη φουσκώσουν τα φύλλα στη συνέχεια. Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 30 - 40 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

 

Κρέμα

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ με τον αυγοδάρτη τα ολόκληρα αυγά και τους επιπλέον κρόκους. Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε τη λευκή, κρυσταλλική ζάχαρη με το κορν φλάουρ. Ενώνουμε το μείγμα της ζάχαρης με τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας πολύ καλά με τον αυγοδάρτη. Μόλις το γάλα πάει να φουσκώσει και να κοχλάσει, ρίχνουμε το 1/3 της ποσότητάς του μέσα στο μπολ με το μείγμα των αυγών και βάζουμε πάλι την κατσαρόλα πάνω στο μάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

 

Μόλις το γάλα της κατσαρόλας αρχίζει να φουσκώνει, ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε με γρήγορες κυκλικές κινήσεις, ώστε η κρέμα να μην κολλήσει στον πάτο. Οταν αυτή δέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει η κρέμα σοκολατένια. Την αδειάζουμε σε ένα άλλο, κατά προτίμηση ρηχό, σκεύος και τη σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μην πιάσει κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν μια απαλή, όχι πολύ σφιχτή, σαντιγί και την ενσωματώνουμε στην κρέμα ανακατεύοντας απαλά με έναν αυγοδάρτη.

 

Συναρμολόγηση

Κόβουμε μια πολύ λεπτή λωρίδα από κάθε φύλλο σφολιάτας και τις κρατάμε στην άκρη. Απλώνουμε το 1/2 της κρέμας στο ένα φύλλο σφολιάτας, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο. Γαρνίρουμε τρίβοντας από πάνω τις σφολιάτες που είχαμε κρατήσει στην άκρη και σερβίρουμε αμέσως.

 

Συμβουλές

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια κουβερτούρα θέλουμε. Απλώς, όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητά της σε κακάο, τόσο πιο έντονη θα είναι η γεύση του γλυκού μας.
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ