Γρανίτα καρπούζι με τσάι

{
}
Υλικά
  • 450 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο (χωρίς κουκούτσια)

 

Για το σιρόπι

  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 2 - 3 κουτ. γλυκού τσάι earl grey  
Μερίδες 2
Προετοιμασία 10' Αναμονή 3 ώρες Παρασκευή 10'

Διαδικασία Σε ένα μπρίκι βράζουμε το νερό. Μόλις ξεκινήσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το τσάι, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να εκχυλιστεί για 10 - 12 λεπτά. Σουρώνουμε το τσάι και το βάζουμε ξανά στο μπρίκι με τη ζάχαρη. Βράζουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι. Αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Βάζουμε το καρπούζι στο μπλέντερ, προσθέτουμε το σιρόπι και πολτοποιούμε. Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο ή μπολ και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να παγώσει εντελώς. Μπορούμε να το αφήσουμε στην κατάψυξη για αρκετές ημέρες.

 

Οταν θέλουμε να σερβίρουμε, αφήνουμε τη γρανίτα εκτός ψυγείου για λίγο, ώστε να μαλακώσει ελαφρώς, και έπειτα την ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι, ώστε να αποκτήσει υφή τριμμένου πάγου. Σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι ή σε μπολ, με κουταλάκι του γλυκού και γαρνίρουμε με ένα κομμάτι καρπούζι.

 

Συμβουλές Μπορούμε να διαιρέσουμε ή να πολλαπλασιάσουμε τη δόση ανάλογα με τις μερίδες που θέλουμε να προσφέρουμε.

• Αν θέλουμε η γρανίτα μας να βγει πιο υγρή, την πολτοποιούμε στο μπλέντερ, αμέσως μόλις τη βγάλουμε από την κατάψυξη. 

• Ανάλογα με το άρωμα που θέλουμε να δώσουμε στη γρανίτα, επιλέγουμε και το αντίστοιχο τσάι. Οσο πιο έντονη η μυρωδιά του τσαγιού, τόσο πιο πολύ θα «ακούγεται» στη γρανίτα.

• Αν δεν έχουμε φύλλα τσαγιού, μπορούμε να εκχυλίσουμε στο νερό φακελάκια, ωστόσο δεν θα επιτύχουμε το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα.

• Εναλλακτική πρόταση σερβιρίσματος: Βάζουμε το μείγμα για τη γρανίτα σε μεγάλες παγοκύστες. Οταν παγώσει, σερβίρουμε σε μπολ 4 - 5 παγάκια ή τα χτυπάμε στο μπλέντερ.

• Η γρανίτα διατηρείται στην κατάψυξη, χωρίς να χάσει το άρωμά της, τουλάχιστον 3 - 4 μέρες.

 

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ