Μιλκσεϊκ σε έξι εκδοχές

{
}

Εξι πρωτότυπες εκδοχές του αμερικανικού ροφήματος με τολμηρούς συνδυασμούς γεύσεων και  άφθονο παγωτό.

Διαδικασία

1. Βανίλια, η κλασική

Βάζουµε στο µπλέντερ 1/2 κούπα κρύο γάλα πλήρες. Προσθέτουµε 2 µπάλες παγωτό βανίλια και 1 - 2 σταγόνες εκχύλισµα βανίλιας (σε µεγάλα σούπερ µάρκετ). Χτυπάµε το µίλκσεϊκ καλά. Σερβίρουµε σε γυάλινο ποτήρι. Γαρνίρουµε προαιρετικά µε σαντιγί και ένα κερασάκι µαρασκίνο ή τρίµµα κουβερτούρας.

 

2. Σοκολάτα µε τσίλι

Βάζουµε στο µπλέντερ 1/2 κούπα γάλα, 2 µπάλες παγωτό σοκολάτα, 1 πρέζα τσίλι και 1 κουτ. σούπας µαρµελάδα βερίκοκο και χτυπάµε καλά. Σερβίρουµε σε ψηλό ποτήρι µε καλαµάκι.

 

3. Μόκα

Σε 1/2 κούπα γάλα διαλύουµε 1/2 κουτ. γλυκού στιγµιαίο καφέ και 1 κουτ. γλυκού στιγµιαίο ρόφηµα σοκολάτας ή κακάο. Βάζουµε στο µπλέντερ το γάλα, 2 µπάλες παγωτό βανίλια και χτυπάµε καλά. Σερβίρουµε σε ψηλό ποτήρι µε καλαµάκι.

 

4. Μπισκότο-φιστικοβούτυρο

Βάζουµε στο µπλέντερ 1/2 κούπα γάλα, 2 µπάλες παγωτό βανίλια, 3 µπισκότα πτι µπερ τριµµένα και 1 κουτ. γλυκού φιστικοβούτυρο και χτυπάµε καλά σε δυνατή ταχύτητα. Σερβίρουµε σε ψηλό ποτήρι µε καλαµάκι και πασπαλίζουµε µε λίγο τριµµένο µπισκότο.

 

5. Σοκολάτα-έκπληξη

Βάζουµε στο µπλέντερ 1/2 κούπα γάλα, 2 µπάλες παγωτό βανίλια, 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ελαφρώς λιωµένη και χτυπάµε καλά. Σερβίρουµε σε ψηλό ποτήρι µε ένα µακρύ κουτάλι του παγωτού και καλαµάκι. Αφού πιούµε το µίλκσεϊκ, θα φάµε τα κοµµάτια σοκολάτας που θα έχουν κρυώσει.

 

6. Τραγανή φράουλα

Βάζουµε στο µπλέντερ 1/2 κούπα γάλα, 2 µπάλες παγωτό φράουλα, 3 - 4 σοκολατένια πουράκια και χτυπάµε καλά. Σερβίρουµε σε ψηλό ποτήρι µε καλαµάκι και διακοσµούµε µε ένα πουράκι.

 

Συμβουλές 

 

• Για καλύτερη υφή, χρησιμοποιούμε πλήρες γάλα (3,5% λιπαρά). Αν χρησιμοποιήσουμε γάλα με λίγα λιπαρά, το ρόφημα θα βγει υδαρές.

 

• Φροντίζουμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε (γάλα, φρούτα, παγωτό κ.λπ.) να είναι καλά παγωμένα.

 

• Αν θέλουμε να γίνει πιο πηχτό το ρόφημα, προσθέτουμε επιπλέον παγωτό και ξαναχτυπάμε. Αντίθετα, για να το αραιώσουμε, προσθέτουμε επιπλέον γάλα.

 

• Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε ως βάση για τα μίλκσεϊκ παγωτό βανίλια και να «χτίζουμε» μόνοι μας τη γεύση που θέλουμε, προσθέτοντας π.χ. κακάο ή λιωμένη σοκολάτα.

 

• Μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκα φρούτα για έξτρα γεύση: φράουλες, μπανάνα, κεράσια, ροδάκινα, βερίκοκα κ.ά.

 

• Οσοι δεν αρκείστε στη γλύκα του παγωτού προσθέστε το αγαπημένο σας σνακ περιπτέρου σε κομμάτια: σοκολατένια πουράκια, γκοφρέτες, μπισκότα, Τwix κ.ά.

 

• Αν όλα αυτά σας ακούγονται μπελάς, προσθέστε απλώς το αγαπημένο σας σιρόπι. 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ