Κούκις βανίλιας με κομμάτια σοκολάτας

{
Φωτογραφίες ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
}
Υλικά
  • 100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 120 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
  • 120 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό μικρού μεγέθους (63 γρ.)
  • 5 γρ. απόσταγμα βανίλιας
  • 175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας (προτιμούμε μπίτερ)
  • 130 γρ. καρύδια, σπασμένα
Μερίδες 20 κούκις
Προετοιμασία 25΄ Ψήσιμο 17΄ - 18΄

ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, τις ζάχαρες και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.

 

Αναμειγνύουμε σε ένα άλλο σκεύος το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο και ρίχνουμε το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά μέσα στο μείγμα. Αφού ενσωματωθεί όλο το αλεύρι, προσθέτουμε τη σοκολάτα και τα καρύδια. Με ένα σκουπ (το εργαλείο με το οποίο σερβίρουμε το παγωτό) κόβουμε κομμάτια ζύμης διαμέτρου περίπου 5 εκ. και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα, αφήνοντας κενό 10 εκ. ανάμεσά τους.

 

Ψήνουμε τα μπισκότα για 17 - 18 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα με ποδαράκια, για να κρυώσουν.

 

Συμβουλές

  • Ο χρόνος ψησίματος των κούκις είναι σχετικός, αφού αλλάζει ανάλογα με το φούρνο μας. Εκείνο που πρωτίστως πρέπει να παρατηρούμε είναι αν ροδίζουν στις άκρες.
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ