Σοκολατένιο κέικ μπανάνας

{
Φωτογραφίες ΆΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
}
Υλικά
  • 200 γρ. μπανάνες (καθαρισμένες) + 1 - 2 ακόμη για το γαρνίρισμα
  • 120 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. κουβερτούρα + 100 γρ. για το γαρνίρισμα
  • 2 αυγά
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα
  • 4 κουτ. σούπας κακάο
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 200 γρ. ζάχαρη βούτυρο για τη φόρμα
  • λίγος χυμός λεμονιού, για τις μπανάνες
Μερίδες 6 - 8
Προετοιμασία 30΄ Ψήσιμο περίπου 40΄

ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια κλασική φόρμα για κέικ και την αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να γίνει χλιαρή. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, τη λιωμένη σοκολάτα και τα αυγά. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να γίνει το μείγμα μας σοκολατένιο. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε τα κοσκινισμένα υλικά ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Γαρνίρουμε με τα τρίμματα σοκολάτας και ροδέλες από τις μπανάνες, τις οποίες έχουμε ραντίσει με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ