Ρυζόγαλο με τριαντάφυλλο και μαστίχα

{
Φωτογραφίες ΆΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
}

Με γάλα καρύδας ή φουντουκιού και ρύζι μπασμάτι ή τζάσμιν... Πώς προτιμάτε το αγαπημένο μας ρυζόγαλο; Στις Γλυκές Ιστορίες Μαρτίου θα βρείτε όλους τους αναπάντεχους συνδυασμούς!

Υλικά
  • 700 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. νερό
  • 100 γρ. ρύζι Καρολίνα, ξεπλυμένο και στραγγισμένο
  • 4 γρ. μαστίχα, κοπανισμένη με 10 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ροδόνερο
  • γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο, για το σερβίρισμα 
Μερίδες 6
Αναμονή Παρασκευή 1 ώρα

ΔιαδικασίαΡίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το νερό με το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Οταν πάρει βράση το μείγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο 3 αν η κουζίνα μας έχει μέγιστη ένταση το 9). Ανακατεύουμε ανά 5 λεπτά, για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο. Θα πάρει γύρω στα 45 λεπτά να απορροφηθεί το γάλα και να γίνει κρεμώδες το μείγμα.

 

Περίπου 5 λεπτά προτού αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαστίχα και το ροδόνερο. Ανακατεύουμε καλά. Αφού βράσει το ρύζι και χυλώσει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το ρυζόγαλο για 5 λεπτά στην κατσαρόλα πριν το μοιράσουμε στα μπολ. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν εντελώς. Σερβίρουμε με 1 κουταλιά γλυκό τριαντάφυλλο.

 

Συμβουλές 

  • Το γλυκό τριαντάφυλλο του ταιριάζει πάρα πολύ, αλλά, αν δεν µας αρέσει, µπορούµε να γαρνίρουµε µε κάποιο άλλο της αρεσκείας µας. 

(1) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
mrdimop
24.03.2015 | 16:22
πολύ ωραία η συνταγή, αλλά εμένα μου παίρνει σχεδόν 1,5 ώρα για να γίνει κρεμώδες το μείγμα. μεγάλο βάσανο η αναμονή ..