Νηστήσιμη μερέντα

{
Φωτογραφίες ΠΕΤΡΟΣ ΑΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
}

Νόστιμη και θρεπτική, τρώγεται αλειμμένη πάνω σε ψωμί, κέικ, τσουρέκι κ.ά., αλλά και απευθείας από το βάζο με ένα κουταλάκι.

Υλικά
  • 200 γρ. φουντούκια
  • 125 γρ. (1 πακέτο) κακάο
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη 
Μερίδες για 1/2 κιλό
Παρασκευή 20΄

ΔιαδικασίαΡίχνουμε τα φουντούκια στο μούλτι και τα αλέθουμε να γίνουν σχεδόν σαν πούδρα. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μεσαίας έντασης φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά.

 

Ανακατεύουμε συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβόλοι, που μπορεί να δημιουργηθούν και για να μην πιάσει το μείγμα στον πάτο. Μόλις πάρει βράση το μείγμα και δέσει λίγο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αδειάζουμε το μείγμα σε αποστειρωμένα βαζάκια.

 

Αφήνουμε τη μερέντα να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο, όπου διατηρείται για πολύ καιρό.

 

Αποστείρωση βάζων Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120° C. Πλένουμε τα βάζα (και τα καπάκια τους) με ζεστή σαπουνάδα. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε όρθια σε ένα ταψί με τα καπάκια δίπλα τους. Ρυθμίζουμε τη σχάρα κατάλληλα και βάζουμε το ταψί στον φούρνο για 30 λεπτά. 

 

Μυστικό Αν έχουμε αντικολλητική κατσαρόλα δεν χρειάζεται να ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα μας με την ξύλινη κουτάλα.

  •  
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ