Καπκεϊκ με κακάο και ροζ βουτυρόκρεμα

{
}
Υλικά

Ζύμη  

  • 550 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. σούπας κακάο
  • 480 γρ. βούτυρο soft
  • 7 - 8 κουτ. σούπας γάλα
  • 7 αυγά
  • 3 κάψουλες βανίλιας   

Βουτυρόκρεμα  

  • 230 γρ. βούτυρο soft
  • 500 γρ. μασκαρπόνε (ιταλικό κρεμώδες τυρί)
  • 1.100 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 150 γρ. ζαχαρόπαστα σε χρώμα της αρεσκείας μας
Μερίδες 30 κομμάτια
Προετοιμασία 40΄ Αναμονή 2 ώρες Ψήσιμο 45΄

Διαδικασία:  

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα κάπκεϊκ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C, στον αέρα.
  2. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, με το φτερό, για 5 λεπτά. Ενδιαμέσως καθαρίζουμε τα τοιχώματα με μια σπάτουλα.
  3.  Μοιράζουμε τη ζύμη σε χάρτινες θήκες για κάπκεϊκ, κατάλληλες για ψήσιμο.
  4.  Τοποθετούμε τα κάπκεϊκ σε μία λαμαρίνα.
  5.  Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
  6.  Ελέγχουμε αν είναι έτοιμα, βυθίζοντας ένα καλαμάκι στο κέντρο τους – θα πρέπει να εξέλθει χωρίς υπολείμματα ζύμης κολλημένα πάνω του.
  7.  Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως, για τουλάχιστον 2 ώρες.  

 

Κατόπιν ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα:  

  1. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, το βούτυρο με το μασκαρπόνε για 1 - 2 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά την κοσκινισμένη άχνη.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό.
  4. Δυναμώνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  5. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε λίγο χρώμα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

 

image

 

(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ