Nouvelle

01/02
{
Φωτογραφίες  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΙΤΗ
}

Eδώ και 29 χρόνια κερνά τους πιστούς πελάτες του προφιτερόλ, τούρτες και τάρτες φρούτων, για τις οποίες αξίζει να οδηγήσουμε μέχρι τη Λεωφόρο Αμφιθέας.

Λίγα λόγια για το μαγαζί Το μικρό ζαχαροπλαστείο της οικογένειας Τσιροπούλου στέκεται στην ίδια θέση στο Παλαιό Φάληρο εδώ και 29 χρόνια. Άνοιξε από δυο άντρες, τον Γιάννη Παππά και τον Μίλτο Τσιρόπουλο που δούλευαν ως ζαχαροπλάστες στο ξενοδοχείο Meridien πριν αποφασίσουν να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση. Σπούδασαν τη ζαχαροπλαστική στο Παρίσι του ’70, δούλεψαν σε σαλόνια πλουσίων, σε κότερα και σκάφη επιχειρηματιών, σε λαμπερές αίθουσες ξενοδοχείων, γλυκαίνοντας την κοσμική Αθήνα της εποχής. Ύστερα από πολλά σχέδια, δουλειά και πειραματισμούς με γλυκά, έφτιαξαν το «Patisserie Nouvelle», δηλαδή «Καινούργια Ζαχαροπλαστική». Το μικρό κατάστημα δεν άργησε να γίνει γνωστό. Σε αυτό βοήθησαν οι νέες γεύσεις, στις οποίες δεν ήταν τότε συνηθισμένοι οι Αθηναίοι, αλλά και μερικές αναφορές στον τύπο από τη Ροζίτα Σώκου και τον Ιακχο, ο οποίος υπέγραφε την κοσμική στήλη του «Ταχυδρόμου».

 

 

Σήμερα, ο Γιάννης Παππάς έχει αποσυρθεί και στο παρασκευαστικό κομμάτι εργάζεται πια μαζί με το Μίλτο η κόρη του Κορίνα- απόφοιτη ζαχαροπλαστικής με μεγάλο ταλέντο στο σχεδιασμό και την διακόσμηση- και ένας ακόμη νεαρός, ζαχαροπλάστης, ο Αβραάμ. Στο παρασκευαστήριο δεν υπάρχουν καταψύκτες για να αποθηκεύουν. Αυτό σημαίνει οτι η παραγωγή σε καθημερινή βάση ορίζεται σύμφωνα με την ενδεχόμενη κατανάλωση.

 

 

Τι ψωνίζουμε Διάσημες είναι οι τάρτες του καταστήματος με τριφτή, αμυγδαλένια ζύμη, γεμισμένες με κρέμα μπαβαρουάζ βανίλιας και ποικιλία φρούτων, μέσα σε μαρμελάδα βερίκοκο που τα γυαλίζει και τα αρωματίζει. Οι τάρτες tatin μήλου είναι καλοψημένες. Τα είδη πατισερί τους δεν ξεπερνούν τα οκτώ, και μαζί με τις έξι βασικές γεύσεις σε παγωτό, τα χρωματιστά μπισκότα, το τσουρέκι που βγαίνει κάθε Τετάρτη και Σάββατο και τις τούρτες, τα γλυκά τους δεν είναι πολύ περισσότερα από 20. Μικρές ποσότητες, όλα φτιαγμένα με φρέσκα αυγά, ξηρούς καρπούς από τον ίδιο προμηθευτή από την πρώτη μέρα λειτουργίας, καλό ολλανδικό βούτυρο αγελάδος, σοκολάτα σε μικρές πλάκες και όχι 25κιλες γιγαντιαίες σακούλες, ελληνικό γάλα και κρέμα και φρούτα εποχής. Το χειμώνα μανταρίνι, το καλοκαίρι φράουλα.

 

 
Λεωφ. Αμφιθέας 168, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 98 33 096
*
Σημείωση: Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
Βρες το στο χάρτη
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ