Σοκολάτα

{
Φωτογραφίες  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΙΤΗ
}

Όπως προδίδει και το όνομά του, εδώ θα βρούμε γλυκά με εκλεκτή σοκολάτα, εμπνευσμένα από την γαλλική σχολή. Δεν υστερεί όμως και στα κρεμώδη, με αποκορύφωμα την κρεμ μπριλέ.

Λίγα λόγια για το μαγαζί Το ζαχαροπλαστείο λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2010 και απλώνεται σε 250 τ.μ. που φιλοξενούν το ευρύχωρο πωλητήριο και το ζηλευτό εργαστήριο. Σε μικρό, σχετικά, διάστημα έχει καταφέρει να αναπτύξει σταθερή πελατεία. Ιδιοκτήτρια της «Σοκολάτας» είναι κ. Μαργκώ Αποστολοπούλου και πατισιέ ο Τάσος Τυραννόπουλος.

 

image

 

Το εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, ατελείωτους πάγκους με γυαλιστερές επιφάνειες, σκεύη σε όλα τα σχήματα, κουτάλες και σπάτουλες, μεγάλα, μικρά, μικρότερα και μικρούτσικα μπολ. Πρώτη φορά σε ζαχαροπλαστείο μού άνοιξαν την πόρτα του ψυγείου τους με τόση προθυμία, χωρίς φόβο και πάθος. «Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι τα καλύτερα και γι' αυτό δεν υπάρχει λόγος να φοβάμαι το δημοσιογραφικό μάτι», εξηγείται ο σεφ.

 

image

 

Τι ψωνίζουμε Στο εργαστήριο της «Σοκολάτας» παράγονται περίπου 24 είδη πατισερί: κρέμες, πάστες, τούρτες, κουλουράκια και βουτήματα, κεράσματα, χειροποίητο παγωτό, όπως καϊμάκι με σαλέπι και ολόφρεσκο γάλα κ.ά. Τα γλυκά ανανεώνονται συνεχώς, αλλά υπάρχουν και κάποιες σταθερές αξίες, όπως το προφιτερόλ (μας ενημερώνουν ότι οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά τη δημοσίευση στη στήλη «γευσιγνωσία» των Γλυκών ιστοριών), αλλά και η πυραμίδα γάλακτος. Πρόκειται για μια πάστα με βάση από τραγανή, σοκολατένια βάφλα, με πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα. Από πάνω απλώνεται απαλή κρέμα λευκής σοκολάτας και αφράτη μους σοκολάτας γάλακτος. Από την κορυφή ρέει πυκνή γκανάς. 

 

image

 

Αν πάλι είστε των άσπρων γλυκών, δοκιμάστε την κρεμ μπριλέ με φυσική βανίλια και την πάστα με μπαβαρουάζ μαστίχα, απαλή κρέμα από φραμπουάζ και απαλή κρέμα λεμόνι. Και το κυριότερο, όπως διαπιστώσαμε στο ταμείο ότι ισχύει για όλα τα είδη, σε πολύ καλή σχέση ποιότητας- τιμής. Πρόκειται για γλυκά βορείων προαστίων σε τιμές δυτικών. 

 

image

 

 
  • Αγωνιστών Στρατοπέδου 76, Χαϊδάρι, τηλ. 210 58 10 780.
  • Ατταλείας 244, Κορυδαλλός, τηλ. 210 49 79 770.
*
Σημείωση: Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
Βρες το στο χάρτη
(1) Σχολιάστε
(1) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ
alex78
28.01.2016 | 17:50
Οτι και να παρεις απο το Σοκολατα ειναι απλα τελειο.Τα καλυτερα γλυκα που εχω φαει.