Φύσις

{
Φωτογραφίες  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΜΠΙΤΗ
}

Αυτό το ζαχαροπλαστείο της Λεωφόρου Μεσογείων καταθέτει μια εναλλακτική πρόταση στη ζαχαροπλαστική λανσάροντας γλυκά με βιολογικές πρώτες ύλες, χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη.

Λίγα λόγια για το μαγαζί Ο Γιάννης και ο Νεκτάριος Νταλιάνης δραστηριοποιούνται για δέκα περίπου χρόνια στο χώρο των εισαγωγών βιολογικών προϊόντων από την Ευρώπη και έχουν καταφέρει να στήσουν μια επιτυχημένη επιχείρηση, την εταιρεία Biosmart. Όταν η δουλειά τους έστρωσε, θέλησαν να αξιοποιήσουν και οι ίδιοι με κάποιο τρόπο τα προϊόντα που έφερναν από το εξωτερικό. Αποφάσισαν λοιπόν, την άνοιξη του 2009, να ανοίξουν ένα ζαχαροπλαστείο που θα πουλούσε γλυκά με βιολογικές πρώτες ύλες. Και το όνομα αυτού «Φύσις». 

 

image

 

Τι ψωνίζουμε Η γεύση των γλυκών αρχικά μπορεί να ξενίσει τους πιστούς γλυκατζήδες. Δεν είναι ιδιαίτερα... ζαχαρένια. Το μυστικό κρύβεται στις συνταγές, που είναι απαλλαγμένες από την πολλή ζάχαρη και τα λιπαρά. Στο εργαστήριο, ο Βασίλης Σακελλαρίου, που φορά την ποδιά του ζαχαροπλάστη εδώ και 12 χρόνια, έχει την επιμέλεια των ειδών πατισερί και αξιοποιεί τις βιολογικές πρώτες ύλες με σύνεση και γνώση. 

 

image

 

Δοκιμάζουμε προφιτερόλ, φουσκωτά τσουρέκια, έξι γεύσεις σε κουλουράκια, ταρτάκια σοκολάτας και λεμονιού, σαμπλέ μπρετόν με φράουλες και πολλά άλλα. Στα σιροπιαστά αναλαμβάνει δράση ο Ζοζέφ Αζάμ, ένας Λιβανέζος μάστορας που έχει βρει τη χρυσή τομή για το σιρόπιασμα των φύλλων - ούτε στεγνά, ούτε πνιγμένα στο σιρόπι. Περί τα οκτώ είδη ανατολίτικων γλυκών βλέπουμε στις βιτρίνες, μεταξύ των οποίων και ένα αξιόλογο εκμέκ καταΐφι με χρυσοψημένα μαλλάκια φύλλου και παγωτό. 

 

image

 

Στα παγωτά οι γεύσεις δεν είναι πολλές, ούτε και οι ποσότητες μεγάλες, γιατί κάθε μέρα φτιάχνουν φρέσκα: στρατσιατέλα με ολόκληρα κομμάτια σοκολάτας, φιστίκι με χοντροσπασμένους καρπούς, βανίλια με φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης, κανέλα καραμελωμένη, φράουλα, σοκολάτα και καϊμάκι για τους πιο παραδοσιακούς.

 

image

 

 
Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγία Παρασκευή, τηλ. 210 60 90 740.
*
Σημείωση: Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
Βρες το στο χάρτη
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ