Choc O Rock

Τα εθιστικά γλυκά της Ρένας Οροκλού

{
}

Ροκ γλυκά σε ένα τόσο δα ζαχαροπλαστείο στον Χολαργό.

image

 

Είδα με τα μάτια μου να στήνεται ολόληρος καβγάς πάνω από την κρεμώδη, γλυκόξινη λεμονόταρτα της Ρένας και μου πέρασε από το νου πως παρά τις «συγκολλητικές» ιδιότητες που έχουν τα σιρόπια, ίσως τελικά τα γλυκά να μην ενώνουν τους ανθρώπους. Έσφαλα και το διαπίστωσα όταν δοκίμασα να προσφέρω στους προαναφερθέντες καβγατζήδες, αντί για εκείνη την μικρή ατομική, μια ολόκληρη, οικογενειακή εκδοχή της εν λόγω τάρτας. Την μοιράστηκαν με κάθε ευγένεια, τακτ κι επισημότητα. Κι είχαν την καλοσύνη να μου προσφέρουν κι ένα κομμάτι.

 

image

 

Το τοσοδούλι ζαχαροπλαστείο στήθηκε λίγο πριν το τέλος του φετινού καλοκαιριού από την Ρένα Οροκλού, μια εκ γενετής ζαχαροπλάστισσα. Πέντε δρασκελιές όλος κι όλος ο χώρος με τις βιτρίνες, λίγο πιο ευρύχωρο και σε πλήρη θέα το εργαστήρι. Ένα συνοικιακό μαγαζάκι με ροκ ψυχή, στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας στον Χολαργό, που πολύ σύντομα έγινε γνωστό από στόμα σε στόμα.

 

image

 

Μεγάλο προτέρημα οι καλές πρώτες ύλες και η φρεσκάδα των γλυκών, τα οποία ετοιμάζονται καθημερινά σε μικρές ποσότητες. Δοκιμάσαμε φοβερό προφιτερόλ, άπαιχτο μπανόφι, θεσπέσια μηλόπιτα με μπαχαρικά, αλλά και τρουφάκια σε διάφορες γεύσεις (μοσχοκάρυδο, λεβάντα, κανέλα). Δοκιμάστε επίσης τις μαρμελάδες που ετοιμάζονται με τα φρούτα της κάθε εποχής. Για τις γιορτές μάς έχει τάξει τριών λογιών κουραμπιέδες, με κοινό παρανομαστή το σούπερ αρωματικό βούτυρο Τρικάλων από μικρό παραγωγό της περιοχής.  

 

 
Choc O Rock, Βουτσινά 105, Χολαργός, τηλ.: 211 0122512.
*
Σημείωση: Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
Βρες το στο χάρτη
(0) Σχολιάστε
(0) Αξιολογήστε
νέο θέμα
ΥΠΟΒΟΛΗ